A vizesedest hogy ismerem fel?
Érződik vagy látszik csak??
Lehet tenni ellene?
30hkm
Látszik, bedagadnak a végtagok.
Sószegény étrenddel, sok folyadékkal és a lábak felpolcolásával lehet rajta segíteni fôleg.
Nem lehet nem észevenni.
Nekem nagyon csunyák voltak a lábaim.a papucson kivül nem is tudtam mást felvenni.még szerencse hogy nyár volt..
Hu.:/ koszonom
Es ez mindenkinel elofordul?
Én sem vettem észre hogy elkezdődött. Hanem egyszer feltűnt, hogy bármit csinálok, feszül a kezemen a bőr ha markolok, fogok. Illetve hogy csizma vásárláskor a tökéletes 37es lábamra egyik csizma se volt jó. Nem hosszra hanem bokában. Nem tudtam betolni a talpam a cipőbe mert elakadtam a szár résznél.
Ha már 30 hetes vagy, akkor hamar vége lesz :) Van akinek huszon heteken előjön.
Nekem a 37.héten kezdődött, hidd el felismered, a bokám dagad főleg, zoknit alig bírom elviselni, kályhacső lábaim lettek :) Felpolcolom,és sokat iszom,de estére mindig ilyen lesz sajnos.
39 hkm
A vizesedés jellemzően a végtagokon jelentkezik. Ha erősen belenyomod az ujjadat, kifehéredik a bőröd és ottmarad a "horpadás" rövid ideig, az ujjad nyoma.
Az ujjaid (akár kézen, akár lábon) virsliszerűen meg tudnak dagadni, szinte eltűnnek a hajlatok. És igen, van az, amikor tud fájni, mert érzed, hogy feszül a bőr. És ez a semmiből tud jönni akár 1-2 óra alatt.
Tenni ellene lehet, sószegény étrenddel, mozgással. Viszont ha már vizesedsz, jobb ha lát legalább a védőnő, és mértek egy vérnyomást, illetve csináltok egy vizelet-vizsgálatot.
30 hetesen a vizesedés már előre jelezheti a toxémiát, még ha a vérnyomás rendben is van és nincs fehérjevizelés. Szorosabb odafigyelést igényel ilyenkor a kismama.
Akkor ez még biztos nem az. De jo.:) koszonom.
Remelem megúszom még pár hétig vagy végig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!