Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok, mikor menjek...

Babát várok, mikor menjek orvoshoz? Hány hetes lehetek? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Egy ideje próbálkozunk, és most 3 napja (dec 30.) pozitív teszt fogadott :)

December elsején jött meg utoljára, de nagyjából 28 naponta szokott, ezért vettem tesztet már ilyen "korán". Úgy tudom, hogy az utolsó mensi első napjától számolják a terhességet...aszerint 5 hetes vagyok ("Anya leszek" alkalmazás a telefonomon így irja dec 1 szerint) és elvileg az orvos is így számolná. Én viszont szinte biztos vagyok benne, hogy a peteérésemkor lettem az. Dec 16 volt vagy 17...tehát igazából még csak 3 hete lehetek szerintem. Mikor menjek orvoshoz? Fontos lenne mert kirugtak a munkahelyemrol es szeretnek fellebbezni (erre 2 hetem van még) de amíg nem tudja megállapítani az orvos, addig semmit sem tehetek, és félek hogy olyan pici még nem fogja látni :( szerintetek? Koszonom a valaszt!

2018. jan. 2. 09:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
öö... most mondok neked egy nagyon furcsát: mindenki az ovuját követő napokban lesz terhes, de ettől függetlenül egyezményesen a menstruáció első napjától számolják a terhességet.
2018. jan. 2. 10:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Eleg ha 1 het mulva mesz es akkor sem valoszinu hogy, lesz mar szivhang.
2018. jan. 2. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A mensi szerinti a fontos (feltéve, hogy nincs nagy eltérés a valódi fogantatástól)

Én várnék még amíg nincs szívhang hisz akkor kapsz élő terhességről igazolást.

Pozi teszt után két héttel már tuti van szívhang, de lehet már másfél héttel utána is lesz. Szóval a 6 vagy 7 héten mennék, attól függ mi fér bele neked.

2018. jan. 2. 10:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó menzesz elsô napjától kell számolni. Azt nem tudhatod, mikor fogant meg, mikor ágyazódott be, akkor sem, ha tudod, mikor volt peteérésed.

4+4 hetes vagy, ha jól számolok, szóval a jövô hétnél korábban nem érdemes menni, és akkor sem sem lesz még szívhang valószínûleg.

2018. jan. 2. 10:03
 5/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálok 15.-re kérni időpontot a nőgyógyászhoz, úgy számoltam azon a héten már a 7. hétbe lépek. Pontosítva 6+3 hetes leszek akkor...szerintetek ott már lehetséges a szívhang? Gondolom anélkül még nem küldenek védőnőhöz sem, és nem tekintenek kismamának, amíg nincs szívhang. Bocsi, hogy tájékozatlan vagyok csak első baba es annyi minden van a fejemben meg hogy most akkor mi lesz a gyeddel is stb...
2018. jan. 2. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Van akinél már van akkor szívhang, próbáld meg.
2018. jan. 2. 10:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia, hát mi mentünk 6. héten, 8. héten és 9.-en hallhattunk szívhangot.
2018. jan. 2. 10:28
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

Bocsi, csak segíteni szeretnék, hogy később ne legyen félreértésed emiatt pl. ha rákérdez az orvos, hogy hány hetes vagy...

6+3-nál nem a 7. hétben vagy, hanem a 6.-ban. Ugyanis mindig csak a betöltött hetek számítanak. Tehát 7+0- 7+6-ig vagy 7 hetes... stb.

Ez olyan, mintha pl. 30 évesen megkérdezik, hogy hány éves vagy; akkor is 30-at fogsz mondani mindaddig, amíg be nem töltöd a 31-et.

2018. jan. 2. 10:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Munka törvènykönyve alá tartozol???

"3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt

a) a várandósság,

b) a szülési szabadság,

c) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §),

d) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint

e) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap43

tartama alatt.

(4) A (3) bekezdés szerinti védelem alkalmazása szempontjából a felmondás közlésének, csoportos létszámcsökkentés esetén a 75. § (1) bekezdés szerinti tájékoztatás közlésének időpontja az irányadó.

(5)44 A munkavállaló a (3) bekezdés a) és e) pontjában meghatározott körülményre akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta. A felmondás közlését követő munkavállalói tájékoztatástól számított tizenöt napon belül a munkáltató a felmondást írásban visszavonhatja."

2018. jan. 2. 10:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Mikor rúgtak ki ès milyen indokkal??
2018. jan. 2. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!