Van köztetek olyan, aki vérzett az első trimeszter végén, de a baba jól volt?
Mi lett veletek? Mennyire volt erős a vérzés? Meddig tartott? Hányadik héten volt?
Én most 11 hetes vagyok, és 2 napja véreztem be...
Az egyik terhessegemnel 12 hetesen volt ilyen. Annyi kulombseg volt, hogy en hirtelen begorcsoltem, de annyira, hogy a wc-ig alig birtam eljutni, mire odaertem, addigra elontott a ver. Munkahelyen voltam, termeszetesen azonnal korhazba kerultem, de mire sor kerult az uh-ra, addira mar alig vereztem.
Akkor uh-n csak annyit lattak biztosra, hogy a baba el es virul, de az nem volt egyertelmu, hogy honnan jott a ver.
Par nappal kesobb mar tisztn latszott viszont, hogy a mehlepeny egyik szele valt le, ugyanott pedig lett egy nagy hematoma is a bent rekedt verbol.
Az azt koveto egy hetben meg barnaztam, ahogy urult a hematoma, de csak a 20. hetre szivodott fel teljesen. A babanak semmi baja nem lett, 39 hetesen 4 kg-mal szuletett, a terhesseg tovabbi reszeben mar nem volt gondom.
Volt sajnos egy vetelesem is, ami kb ugyanezzel a forgatokonyvvel indult, akkor 10 hetesen volt ugyanilyen verzes, ugyanugy lett hematoma, aznap uh-n az embrio meg rendben volt, a verzes is elallt, de par nappal kesobb az ujabb uh-n mar nem volt szivmukodes. Az orvos ugy latta, hogy ott keletkezett a verzes, ahol elkezdett megtapadni es kialakulni a lepeny es ott lett a hematoma is, a lepeny meg apro volt, tulajdonkeppem a verzes es a hematoma megszakitotta a “kapcsoltot”.
Most az a fontos, hogy pihenj picit es megnyugodj, ha a gyerek rendben volt az uh-n es nem verzel mar, akor magy esellyel semmi baj sem lesz. Szoritok!
Köszönöm a válaszokat! Van Angelsounds-om. Hát ma megint minden lejátszódott előttem:
Van Angelsounds-om. Eddig kb. 3x hallgattam rá a babára és mindig megtaláltam, de ma 4x is próbálkoztam, és nem... Aztán most este ötödjére sikerült. Úgyhogy most már nyugodtabb vagyok.
A terhesség 6. hetétől véreztem a 12 hétig, hol megindult nagyon, hol csak barnázás, pecsételgetés volt. Mivel ikreket várok, így mindenki azt mondogatta, hogy el fog menni a kisebb baba. Láss csodát, 32 hetesek vagyunk és mindketten itt vannak.
Az okát nem találták meg a vérzésnek, amikor nagyon elkezdtem vérezni akkor 3 nap kórházi ellátásban részesültem, ahol csak 1 magnézium infuziót kaptam, akkor mikor bevittek. Szednem kellett először duphastont, egy halom duphaston elment, de semmit sem javúlt a vérzés, na jó barnáztam folyamatosan (még is csak jobb, mint az élénk piros vér), míg egy másik orvos a 11 hetén kiírt egy sokkal erősebb progeszteron készítményt, gondolom mondanom sem kell 2-3 nap múlva, mintha elvágták volna az egészet! Ezt leszámítva 16 hétig kellett szednem a progit, mert hogy a mégelepény teljesen akörül alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!