Ez lenne a reflux?
10 hetes vagyok, és pár napja, ha eszek, utána jön föl minden... Főleg, ha sok a folyadék egyszerre.
Gondolom, kimarhatott már a sav, mert mára már nyeléskor, ahogy megy lefele az étel, a gyomorszájamnál fájdalmat érzek. Fájdalmas még a böfögés is, és 'gombóc érzés' van a torkomban.
Ilyen lenne a reflux? Mit tehetek így terhesen ellene?
Egyáltalán nem biztos, hogy reflux. Ez lehet szimplán a terhességgel együtt járó savtúltengés. Ilyenkor több sav termelődhet, plusz egy kicsit átrendeződnek a dolgok az ember hasában és amiatt is lehetnek ezek a dolgok.
Amit tanácsolni tudok, hogy figyelj az étrendre, kerüld azokat az ételeket, amik savtúltengést idéznek elő, konzultálj az orvosoddal, hogy mit szedhetsz a savadra, illetve ha alszol, emeld meg a fejed egy kicsit, ne vízszintesen legyen teljesen a fejed.
Igen. Gyomorégés, savas belbüfögés és visszacsorgó gyomortartalom jellemzi. A hormonok okozzák és nem akarlak elkeseríteni, de ha a méhed a gyomrod is fogja nyomni, csak rosszabb lehet. Rennie szedhető, sokan a salvus vízre esküsznek és lehetséges, hogy étkezéshez is köze lehet sokaknál. Kávé, csoki, gyümölcs, zsíros és fűszeres ételek, szénsavas italok ronthatnak a helyzeten.
Nekem amúgy csak később jött elő és főleg csokira és szénsavasra viszont első babámmal az étkezés nem annyira befolyásolta, brutális volt. Második babámmal az étkezésre elég volt odafigyelni.
Köszönöm a válaszokat! Az étkezésemen nem igazán tudok már javítani ezek szerint, mert csak mentes vizet iszok, IR miatt semmilyen édesség nem jöhet szóba, gyümölcsből is csak 1-2 db-ot eszek naponta. Nem kávézom, csak teljes kiőrlésű pékárut fogyasztok. Esetleg a mennyiségeken tudok még javítani, hogy ne legyen egy étkezés teljes étkezés, hanem megpróbálok csak csipegetni...
Mondjuk a karácsonyi töltött káposzta lehet, hogy nem volt épp a legjobb ötlet...
Nekem is előjött de pl 35 hét után már el is múlt. A fiam akkor már lejjebb került és kevésbé volt a torkomban a gyomrom.
Én ilyenkor mindig ittam egy pohár vizet és megemelt párnával aludtam. Úgy jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!