Refluxos kismamák, nektek mi használ savtúltengésre?
Terhesség előtt is volt refluxom, de tök jól tudtam diétával karbantartani, évek óta nem szedtem gyógyszert. Jelenleg 32. hetes kismama vagyok, a napi maximum szedhető Rennie-vel is csak ülve tudok aludni 4-5 ébredéssel, és kétszer eszem egy nap.
Próbàltam már Gaviscont, hascsikarást okozott, Salvus vizet, semmi nem jó.
Kinek, mi vált be? Inkább savlekötő érdekelne, a tej és társai tényleges reflux esetén nem használnak.
én habzsoltam a Rennyt..már a maximuma sem érdekelt..
néha elrágcsáltam egy háztartási(vagy győri) kekszet, az is hat, de azt nem szívesen ettem, nehezemre esett, főleg hajnalban gyömöszölni, de odakészítettem a párna mellé..
Csatlakozom az utolso valaszolohoz, semmi. Pedig probaltam mindent, amit lehetett, de lenyeges valtozast semmivel sem ertem el. Nekem igazabol a 34. Hettol durvult el igazan a helyzet, begyulladt a nyelocsovem is a savtol. Szimplan nagy volt a baba is es nagyon fent volt a hasam is, nyomta a gyomrom es nem zart a gyomorszajam, visszajott a sav.
Akkor lett jobb, amikor leszallt a hasam, ez 38 hetesen volt. Egyik naprol a masikra teljesen megszunt a gyomoreges, mintha soha nem is lett volna. (Mondjuk az aranyerem viszont ezzel a lendulettel kijott, mert ahogy beekelodott a baba feje, mar ott nyomott.)
Egyebkent erdekes, de a masodik terhessegemnel egyaltalan nem volt gyomoregesem, pedig feltem tole elore. De semmi. Eleve lent is volt a pocakom vegig, a baba is kisebb volt, talan ez volt az ok, de ugyanolyan taplalkozas mellett soha nem ereztem a savat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!