Hogy nőhet ilyen eltérő mértékben a kismamák pocakja?
Hogy lehet az, hogy valaki 150 centisre nől, van aki 198-asra?
Ez is ilyen kérdés
Magasság, testalkat, gyerek fekvése...
Én nem vagyok 160 se (vékony alkatom van), a pocakom csak előre nőtt, hátulról nem is látszott, hogy terhes vagyok, oldalról viszont félidőben mindenórásnak hittek. 3300-zal született a gyerek a 38. héten. Sógornőmnek a 42. héten alig 2800 grammot nyomott és a harántfekvéses baba miatt is olyan kicsi pocakja volt, hogy alig akarták elhinni, hogy szülni megy. Ehhez még magas is, bőven elfért benne.
Nekemis 22 hetesen kezdett el látszódni. Mindenki azr hitte hamarabb fog, mert vekony es alacsony vagyok.
Nagyon sokat számit a baba helyezkedese
Na meg az h mikor éri el a koldok a mehet az saccolas/átlagolás
Ovulacio is allitolag kozepidoben van :D es mégse mindenkinél.. sőt nagyon sokaknál nem.
Amugy (utolsi vagyok) az is lehet h egyikuk elso babát várja másik többediket(itt kapasbol lazább /ruganyosabb a méh és konnyebben novekszik)
Vagy pl egyiken van sulyfelesleg masikon nincs
Egyiknek tobb a magzatvize masiknak epphogy atlagos stb stb
A hasizom erossege nagyban befolyasolja a pocak meretet. Csak gondolj bele abban, hogy van, aki akkor is pocakos, amikor nem var babat, meg vekony nok kozott is gyakori, hogy a gyengebb hasizom miatt az is meglatszik, ha sokat ettek aznap.
Terhesseg alatt ez ugyanugy mukodik, egy eros hasizom extrem mertekben tartja a mehet a magzat meretetol fuggetlenul. Nezz csak meg elsportolokat, hogy mekkora pocakkal mennek szulni es milyen keson kezd el latszodni a terhesseg rajtuk.
Epp ennek koszonheto, hogy tobbedik babaval hamarabb van pocak, ha az elso (vagy elozo) szulesek utan nem volt a hasfal, hasizom visszaerositve.
Nekem pl meg tobbedik terhessegnel sem nott nagyra a hasam akkor sem, amikor 4 kg-os babat szultem es a terhessegemet sem vettek eszre a harmadik trimeszterig, utana meg hallgattam allandoan, hogy miert ilyen pici a pocak, ha mar ennyi, meg ennyi idos terhes vagyok. Vekony vagyok, de izmos, mert sportolok, szoval en nem is szamitottam masra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!