Ha ovodában dolgozok, veszélyeztetett terhesnek fogok számítani?
Nem... A veszélyeztetett terhesség nem a munkáahelytől függ..ha nem az állapotod indokolja( leiden mutációt nem tudom) akkor nem vehet veszélyeztetettnek, vagyis nem vehetne... Mindegyik orvos, aki ilyet tesz visszaél a pozíciójával, és tb csaláshoz segít. Tehát Rajtad múlik.
Elviekben a munkahelynek kell biztosítania olyan munkakört, amit el tudsz végezni, ha ezt nem tudja megtenni, akkor felment a munkavégzés alol, ami 100% pénzt jelent, nem a táppénzen jogosult talán 65-68% ra (nem emlékszem pontosan mennyi az összeg)
. Az ilyen nem teljesen egyértelmű helyyek esetén az orvos kikérdez, hogy mégis mennyire bírhatő, és hivatalosan javaslatot kellene tennie, hogy végezheted-e, vagy sem, a munkádat ugyanúgy..
Persze a gyakorlatban táppénzre is vesz, de nem automatikusan... És mint írtam jogilag helytelen gyakorlat ez Magyarországon.
Itt most független a plusz betegségedtől, mert arról nincs elegendő tudásom, hogy válaszoljak.
Szerintem azért mert óvoda, ha nem emelgeted a gyerekeket feleslegesen akkor nem lehet gond.. ( emlékeim szerint engem sosem emeltek fel.. És volt is várandós óvónőm... Van is róla fényképem, azért emlékszem ennyire....
Kedves Utolsó!
Maximálisan egyetértek.
Én is oviban dolgozom pedagógiai asszisztensként. Nem a munka fizikai része jelent veszélyt (az elején szóltam, hogy mostantól nem ágyazok) hanem az, hogy az óvoda egy bacitanya. Rengeteg fertőző gyereket hoznak be. És sok olyan betegség van ami árthat a kismamának vagy a babának!
Most estem ágynak 16 hetesen.Régen egy ilyen megfázással nem maradtam itthon, de most igen.
Mindenesetre azt tervezem, hogy 7.hónap végéig dolgozom.
Majd meglátjuk.
Amúgy igen, ha elmondod hogy oviban dolgozol simán felvesznek veszélyeztetettnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!