Hogy zajlik most egy császár szülés a János kórházban?
Tavaly februárban szültem ott. Nekem beindult a szülés reggel, majd délben bementünk a kórházba, ott kapm oxitocin infúziót, este 8- ig vajúdtam de nem jöttek a tolófájások pedig teljesen kitágultam, hiába akarták kinyomni belőlem a gyereket nem jött, így fél kilenkor betoltak a műtőbe, majd felvágtak kivették a babát, nekem megmutatták és vitték a csecsemő osztályra, férjem is ment, megfoghatta fényképezte míg mérték öltöztették. Engem addig összevartak, mire készlettem férjem várt a műtő előtt, és jött velem a szobába. Ott kipakolt nekem mutatta a képeket beszélgettünk, majd hazament s másnap reggel jött, délben kaptam meg a babát mikor már felállhattam. Vajúdás közben kaptam katétert mert nem tudtam pisilni, nem fájt, meg kaptam edat , est csaszarnal abba a csőbe ami a hátamban volt amibe az edat abba adtak a fájdalomcsillapitot.
Egyébként szuperckorhaz, barki johet látogatni a korterembe, Szülőszoba szépen felújitott, ha fiút vársz kekbe, ha lányt rozsaszinben visznek, napkozben bármikor kitolhatod betolhatod a csecsemőosztályra a babát ha pihenni akarsz, es este is le kell adni a babát, de legalább tudsz pihenni. Noverek kedvesek, csecsemosok hakered mindent megmutatnak a babával kapcsolatban. Dr . Kelemen
Csabánál szültem. Ha lányt vársz vigyel fulbevalit, a csecsemosok berakjak 2000 ftért!
Szia,
bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de mit jelent az, hogy teljesen kizáródott az aranyered?
Csak mert nekem is kitüremkedik, bár kezeltem, nem sokat javul. A dokinak mondtam a félelmemet, hogy szülésnél még jobban ki fog türemkedni, de nem igazán foglalkozott vele.
azt jelenti, hogy hetek óta kint van és nem is megy már vissza. vannak napok, amikor nem fáj, de a napokban egy picit keményebb széklet miatt egy másik is "kiült" a meglévő mellé. jövő héten újra megyek a proktológus doktornőhöz, előre félek, mit fog mondani.
3 hete, az első után azt mondta, hogy ilyen esetben, főleg ha mégegy lesz mellette, akkor nem javasolja a normál szülést, mert "nagyon csúnya dolgok történhetnek ott lent". szóval eléggé félek a császártól.
Szia!
Mindkét lányom a János korházban született,az első 4 a második 1 éve.
Az orvosok,szülésznők,nővérek nagyon rendesek. Egyáltalán nem szörnyű,ne félj! A műtőben beszélgetnek veled,babádat megmutatják,apa bent lehet vele a szülőszobán,amíg téged "befejeznek". 12 orát kell fekve tölteni,fejet nem felemelni. Sok folyadékot kell műtét után inni,szívoszálat vigyél. Babámat rögtön kihozhatták,műtét után 1/2 orával már mellen volt. Reggel 6-22-ig veled lehet a babád,kis megszakításokkal(reggeli vizit,fürdetés).
Van orvosod,szülésznőd?
Szoval bátor legyél,nem kell félni,életed legszebb élménye vár rád....
Ne félj! A műtét alatt adnak érzéstelenítőt, nem érzel semmit, úgy mint a fogorvosnál, abszolut semmi nem fáj!
Én a vajúdás végén már majd meghaltam úgy fájtak az összehúzódások, már kértem a dokit hogy inább vágjon fel, mert már nem bírom annyira fájt! Amikor mondta hogy akkor császár én úgy megkönnyebbűltem hogy végre vége :) alig vártam hogy beadják a fájdalomcsillapítót és onnét vége nem fájt semmim! Kivették a babát betoltak az ágyamba, és tudtam egész éjjel aludni mert még hatott a fájdalomcsillapító, másnap meg már nem fájt semmim, olyan voltam mint régen.
Ami rossz, de ez nem csak császárosoknál van,hanem aki simán szül annál is hogy ugye ott a nagy hasad majd üresen, és a szerveid rendeződnek vissza, mikor felállsz, vagy csak picit hajolsz, már érzed hogy mineden belső szerved megy jobbra balra, na az kellemetlen érzés! De egy hét és vissza rendeződik minden. A sebem nem fájt! És most már 15 hónapos a lányom, és csak egy vékony hajszálnyi fehér csík látszódik!
Nekem is kijött az aranyerem már szülés előtt kettő is, de nem mondta a doki hogy ezzel nem lehetne természetesen szülni.
Én megmondom őszintén, így hogy vajúdtam egy napot, meg császár is volt, ha mégegyszer szülök, én a császárt kérem az fix, azt a kínlódást sok fájást kihagynám, az százszor rosszabb mint a műtét, ott mindent elvégeznek helyetted :)
Az első hét volt nehéz amikor rendeződtek vissza bennem a dolgok, a felállás leülés volt nehéz mert borult a hasamban minden, addig itthon volt a férjem meg jött Anyukám segíteni, én csak feküdtem szoptattam, de utánna Anyu haza ment párom dolgozni járt maradtunk ketten lányommal, de simán elláttam egyedül, egész nap feküdtünk egymás mellett, ha éhes volt csak odafordultam megciciztettem, ha sírt kicsit ringattam, átpelenkázni ülve is tudtam, mindent magam mellé készítettem :)este megjött a férjem ő megfürdette,
2 hét után meg már minden a régi volt mostam főztem vasaltam takarítottam sétáltunk a babával.
Ne félj, gyorsan túl leszel rajta, utánna meg már nem magaddal foglalkozol, hanem a babával hogy neki jó legyen, elfelejted minden magaddal kapcsolatos gondod :)
Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!