Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért pofátlanok a kismamák?

Miért pofátlanok a kismamák?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eléggé megosztó kérdést fogok feltenni.

Én magam is 12 hetes kismama vagyok és az orvosi vizsgálatok alkalmával SAJNOS azt tapasztalom, hogy nagyon sok kismama egyszerűen pofátlan és elvárja azt, hogy vele foglalkozzanak először, mindenki engedje be őt soron kìvül.

Pont ma reggel történt egy eset. Vérvételen voltam a kórházban, én és sokan mások (nem kismamák) már ott várakoztunk egy jó ideje, mikor megjelent egy kismama, megkérdezte tőlem, hogy lehet-e bemenni, mondtam neki, hogy most épp vannak benn, haladunk sorban, mire szó nélkül odaállt az ajtóba, és ő ment be következőnek.

Én is várandós vagyok, mégsem pofátlankodnék oda mindenki elé, akik régebb óta várnak nálam. Biztos vannak helyzetek (ha rosszul van a kismama), amikor adott esetben megkérdezem, hogy esetleg maguk elé engednének-e, de ez a helyzett épp nem ilyen volt.

Ez csak egy eset a sok közül és elkeserít, hogy ezt tapasztalom. :(

Nektek mi a véleményetek err a témáról?

2017. nov. 29. 09:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Nekem ket terhesegem alatt is mindig azt mondtak,hogy ahogy kaptam sorszamot menjek be. A kismamakat a rendelokben elore veszik
2017. nov. 29. 12:05
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
nem lehet pl. hogy a cukorterhelés miatt ment? mert akkor mondjuk nagyon nem mindegy. Oké, mondhatta volna, de ha valaki nagyon nem szociális személyiségű, nem biztos, hogy az orrodra köti. Engem is a cukorterhelésnél a többi kismama küldött előre a sorban a védőnőhöz, hogy megigyam a cukros löttyöt. Ill a vérvételnél is 2 óra után be kellett mennem egyből. Szóval ez pont nem volt ó példa. Illetve én mindig időpontra mentem, mindig meg volt beszélve, hogy ahogy odaérek, mehetek be, mert rohantam utána a munkahelyemre. Viszont mindig név szerint szólítottak be, szóval sosem tűnt tolakodásnak. Igaz, ez már csak a végén az NSTknél volt, illetve a fő UH-knál, de akkor meg a doki még a rendelése előtt bejött (8tól volt a rendelése, engem mindig fél8ra hívott).
2017. nov. 29. 12:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem is a cukorterhelés jutott először eszembe. Vagy a doki küldte és így elsőbbséget élvez. Vagy tényleg bunkó volt és beállt mindenki elé.
2017. nov. 29. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább személyiség-, mint állapotfüggő.

Engem amúgy az ilyenek nagyon fel tudnak idegesíteni. Velem az öregek szokták rendszeresen eljátszani a boltban, hogy állok a hentespultnál, várok a soromra, mire bejön elém és elkezdi mondani, mit akar.

Pedig azt is megérteném amúgy, hogy öreg meg fáj a lába és nem akar sokat várni, de miért nem tudja normálisan megkérdezni, hogy beállhatna-e elém? Mert amúgy természetesen magam elé engedem, nekem azon a 3 percen semmi nem múlik. Csak ne vegye már automatikusnak, hogy fogja magát és beáll elém.

2017. nov. 29. 15:36
 15/20 anonim válasza:
A háziorvosnál én is mindig vártam a soromra sosem tolakodtam, viszont mikor legutóbb voltam rám szólt az orvos, hogy amint odaérek menjek be, ne kapjak el semmit ha nem muszáj. Ki bunkóságnak nevezi, ki meg figyelmességnek az orvos részéről..
2017. nov. 29. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:
En nem vagyok varandos, de a cukorterheles miatt elore vettek, mert 2 oras procedura es nalunk csak 9.30-ig van vervetel. Mondtak, ha letelik a 2 ora, soron kivul bemehetek, nem kell uj sorszam, sem szolni, kopogni, semmi, csak menjek be. Nem lehet, hogy nalatok is ez volt?
2017. nov. 29. 23:12
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Terhesen minek várakoztál? Nálatok nem alap, hogy a terheseket előreveszik? Nálunk a kerületi SZTK-ban a sorszám húzó gépben jelezni kell ha terhes vagy mert akkor elsőbbséget kapsz. Szerintem ez tök természetes, inkább neked is élned kellett volna vele, nem a mártírt játszani.
2017. nov. 30. 07:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Én ma előre fogok "pofátlankodni", mert influenza elleni oltást adnak be, a 3 hónapos kisbabám pedig otthon lesz apukájával és azt mondta a doki tegnap, hogy amint odaérek, kopogjak be és soron kívül beadja, hogy tudjak hazasietni a következő szoptatáshoz (nem órára eszik a baba, ha sír sokszor csak a szopi nyugtatja meg).

Szóval nem tudhatjuk soha, mi áll a háttérben ha valaki nem ül le várakozni a rendelőben, akár terhes akár nem.

Egyébként amikor ctg-re jártam 36. hét után, sorban várakoztunk kint, de mindig volt egy-két kismama akiért kijött (!) a ctg-t végző szülésznő hogy "jaj most olvastam az sms-t hogy ideértél", stb. magyarul meg volt velük beszélve hogy nem kell kint várniuk, ahogy odaérnek szóljanak és mehetnek. Miért? Mert a saját szülésznőjük volt aznap a ctg-s, vagy mert meg volt beszélve nagyobb tesó miatt hogy sietnek velük.

Tolerancia! Mert sosem tudhatod, mi van a háttérben, infók nélkül totál vakon meg ki ítél meg egy adott helyzetet? Az ostoba.

2017. nov. 30. 08:27
 19/20 anonim ***** válasza:
én kicsivel voltam ma reggel vérvételen (magamnak), mert nincs kire bíznom. idegenekkel meg nincs el. gondoltam kivárom a sorom. beadtam a papírt, kb 30-dik lettem volna , annyian voltak előttem. bekészültünk 2 napi hideg élelemmel, itallal, játékkal.persze nem ürültem, hogy influenza időszak stb, de ma kellett mennem, nincs mese. Erre véletlen ismerős volt a laboros, meglátta a nevem már hívott is be. Azt hiszem az összes ősünk megvan emlegetve. Bár én örülök, hogy nem kellett órákat a kicsinek szívni a bacis levegőt. De jelzem úgy készültünk, hogy megvárjuk a sorunkat.Vannak figyelmes laborosok.
2017. nov. 30. 10:17
 20/20 Csukavivi válasza:
Én nem érzem úgy hogy pofátlan lennék emiatt de én be szoktam menni mindenki előtt a házi orvosnál a táppénzes papiromert, szerintem egy kismamának nem kell beteg emberek közt ülni órákat !
2017. nov. 30. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!