Miért pofátlanok a kismamák?
Sziasztok!
Eléggé megosztó kérdést fogok feltenni.
Én magam is 12 hetes kismama vagyok és az orvosi vizsgálatok alkalmával SAJNOS azt tapasztalom, hogy nagyon sok kismama egyszerűen pofátlan és elvárja azt, hogy vele foglalkozzanak először, mindenki engedje be őt soron kìvül.
Pont ma reggel történt egy eset. Vérvételen voltam a kórházban, én és sokan mások (nem kismamák) már ott várakoztunk egy jó ideje, mikor megjelent egy kismama, megkérdezte tőlem, hogy lehet-e bemenni, mondtam neki, hogy most épp vannak benn, haladunk sorban, mire szó nélkül odaállt az ajtóba, és ő ment be következőnek.
Én is várandós vagyok, mégsem pofátlankodnék oda mindenki elé, akik régebb óta várnak nálam. Biztos vannak helyzetek (ha rosszul van a kismama), amikor adott esetben megkérdezem, hogy esetleg maguk elé engednének-e, de ez a helyzett épp nem ilyen volt.
Ez csak egy eset a sok közül és elkeserít, hogy ezt tapasztalom. :(
Nektek mi a véleményetek err a témáról?
Szerintem is inkább személyiség-, mint állapotfüggő.
Engem amúgy az ilyenek nagyon fel tudnak idegesíteni. Velem az öregek szokták rendszeresen eljátszani a boltban, hogy állok a hentespultnál, várok a soromra, mire bejön elém és elkezdi mondani, mit akar.
Pedig azt is megérteném amúgy, hogy öreg meg fáj a lába és nem akar sokat várni, de miért nem tudja normálisan megkérdezni, hogy beállhatna-e elém? Mert amúgy természetesen magam elé engedem, nekem azon a 3 percen semmi nem múlik. Csak ne vegye már automatikusnak, hogy fogja magát és beáll elém.
Én ma előre fogok "pofátlankodni", mert influenza elleni oltást adnak be, a 3 hónapos kisbabám pedig otthon lesz apukájával és azt mondta a doki tegnap, hogy amint odaérek, kopogjak be és soron kívül beadja, hogy tudjak hazasietni a következő szoptatáshoz (nem órára eszik a baba, ha sír sokszor csak a szopi nyugtatja meg).
Szóval nem tudhatjuk soha, mi áll a háttérben ha valaki nem ül le várakozni a rendelőben, akár terhes akár nem.
Egyébként amikor ctg-re jártam 36. hét után, sorban várakoztunk kint, de mindig volt egy-két kismama akiért kijött (!) a ctg-t végző szülésznő hogy "jaj most olvastam az sms-t hogy ideértél", stb. magyarul meg volt velük beszélve hogy nem kell kint várniuk, ahogy odaérnek szóljanak és mehetnek. Miért? Mert a saját szülésznőjük volt aznap a ctg-s, vagy mert meg volt beszélve nagyobb tesó miatt hogy sietnek velük.
Tolerancia! Mert sosem tudhatod, mi van a háttérben, infók nélkül totál vakon meg ki ítél meg egy adott helyzetet? Az ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!