Miért pofátlanok a kismamák?
Sziasztok!
Eléggé megosztó kérdést fogok feltenni.
Én magam is 12 hetes kismama vagyok és az orvosi vizsgálatok alkalmával SAJNOS azt tapasztalom, hogy nagyon sok kismama egyszerűen pofátlan és elvárja azt, hogy vele foglalkozzanak először, mindenki engedje be őt soron kìvül.
Pont ma reggel történt egy eset. Vérvételen voltam a kórházban, én és sokan mások (nem kismamák) már ott várakoztunk egy jó ideje, mikor megjelent egy kismama, megkérdezte tőlem, hogy lehet-e bemenni, mondtam neki, hogy most épp vannak benn, haladunk sorban, mire szó nélkül odaállt az ajtóba, és ő ment be következőnek.
Én is várandós vagyok, mégsem pofátlankodnék oda mindenki elé, akik régebb óta várnak nálam. Biztos vannak helyzetek (ha rosszul van a kismama), amikor adott esetben megkérdezem, hogy esetleg maguk elé engednének-e, de ez a helyzett épp nem ilyen volt.
Ez csak egy eset a sok közül és elkeserít, hogy ezt tapasztalom. :(
Nektek mi a véleményetek err a témáról?
Az, hogy alapvetően az emberek pofátlanok, tök hülyeség a kismamákra kiélezni.
Nálunk felnőttrendelőben is van aki ezt csinálja, sőt bkv-n Te nem szoktál látni pofátlan tiniket például?
Másrészt: nem tudhatod, hogy nem csak egy receptért jött-e és így volt megbeszélve a dokival. Nálam volt ilyen, mondta a doki hogy csak utrot ír fel ezért csak kopogjak be és intézi. Sőt, volt hogy a 90 napos igazolásért ugrottam be hozzá a kérésére!
Szerintem felesleges emiatt a hétköznapi dolog miatt pletyi klubot összehívni, biztos lesz aki ráharap a témára (az emberek szeretnek másokat szidalmazni kalákában), de azért tudd, hogy nem tudhatod mit beszélt meg a dokival (ha Neked mondaná az orvos hogy gyere ha itt vagy, Te sem ajánlanád fel hogy "oh ugyan, kivárom a sort" - meg se próbáld ezt beadni hogy de igen :) ), illetve NEM kismama-specifikus és nem tudom miért pont őket akarod kibeszélni.
Soha nem kértem különleges elbánást, mégis sokszor kaptam, pl. orvosi rendelőben. Nem azért, mert nagy hassal nem tudtam volna álldogálni, hanem mert nagyon nem mindegy, hogy mennyit vagyok köhögő, influenzás, stb. betegek között.
Második terhességemmel nagyon sokat feküdtem terhespatológián. A szemem előtt zajlott le több vetélés és koraszülés a szobában fertőzés miatt.
Tehát nem a kismamák kényelme itt az első, hanem a józan ész és a fertőzésveszély. És ebben az időszakban az nem csak a kórházakban, hanem boltban, akárhol megvan.
Úgyhogy én kérés nélkül is előre szoktam engedni a kismamákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!