Véleményt szeretnék kérni?
22 hetes kismama vagyok. Tegnapi UH 525 g-ra becsülték a baba súlyát. A doki azt mondta rá, hogy vagy 4,5 kg lesz mikor megszületik, vagy diétázom. A cukorterhelésen már túl vagyok, más miatt előrébb kellett hozni. Annak az eredmény jó lett.
Szerintetek tényleg nagy a baba súlya?
Minden, a terhesség alatt saccolt súly tényleg csak találgatás, a baba tényleges súlyához semmi köze.
Nekem a 35. héten azt állították, elhaladta a 3500 g-ot és óriási gyerek lesz - aztán a 39. héten meglett 3100-zal.
De akit ismerek, mindenkinél teljesen összevissza adatokat mondtak a terhesség alatt, szóval emiatt ne idegeskedj.
Szerintem ez nem olyan extrem nagy suly, hogy aggodni kellene (hozzateszem, hogy manapsag a 4 kg feletti ujszulott sem szamit extranak, eleve az emberek is egyre nagyobbak, magasabbak, de ez mas tema).
Az egyik gyermekemet kerek 20 hetes terhessegnel 490 g g-ra saccoltak uh-n. A fejatmero es a combcsont volt meg kb 1 hettel nagyobb a terhessegi korhoz kepest. Kesobb is igy volt, 32 hetesen ez a ket ertek kozel 2 hettel volt nagyobb, a szuletesi sulyt 4000 g felettire tippeltek. Nalunk kb bejott, 4 kg alatt szuletett ugyan, de korabban kicsivel. Hosszu baba volt (58 cm) es nagy feju (36 cm) a hossza miatt pedig a 4 kg ellenere kifejezetten vekony.
Nem volt gond a cukrommal, minden rendben volt az egesz terhesseg alatt. Mar negyedikes, azota is joval magasabb, mint a kortarsai, vekony, de izmos, szoval a sulya is megvan, a feje mar aranyos. :)
Ez nalunk genetika, nyilvan ez latszott mar magzatkent is rajta.
A csont méretekre én adnék...meg a saccolásra sem.Nekem 3.5 kg- os babát tippeltek, 4650 g lett.Másodiknál oda se figyeltem mit mondanak, 4380 g lett.Harmadiknál imádkoztam, hogy ne legyen igazuk, nagyot tippeltek...4740 g lett.Mindhármat simán szültem.
Ne stresszeld magad ezzel, úgy is akkora lesz amekkora és tudod...repülőgép nem marad fent, baba nem marad bent ☺.Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!