17 éves vagyok, teherbe estem, mit tegyek?
Sziasztok. 17 éves vagyok, sikerült fogamzásgátló mellett teherbe esnem. 2 éve vagyok együtt a párommal. Meg szeretnénk tartani, de érdekel minket, jobbanmondva aggódunk, hogy neki ebből lehet-e gondja a munkahelyén.
Hivatásos munkahelye van(nem véletlen nem írom ki hogy hol dolgozik hivatásosként) tehát nagykorú. Kérlek segítsetek, ha valaki tud erről valamit akkor ne tartsa magában.
Összefoglalva a kérdéseim, mert elég össze-visszara sikerült a szöveg az aggodalom miatt:
1. Lehet-e valami gondja ebből a munkahelyen, törvénybe ütközik-e ezekből valami?
2. Melyik lenne jobb, ha vállalná a gyámságot vagy összeházasodnánk és akkor én otthon lehetnék vele?
3.Szüleim mit tudnak tenni?
Előre is köszönöm válaszotokat
Senkinek semmi köze hozzá hogy teherbe ejtett téged.
Barátod már tudja?
Hogy lehettél tabletta mellett terhes?Ha rendesen szeded?
A munkahelyén nem lehet gondja, attól, hogy valószínűleg határvadászként vagy rendőrként dolgozik még teherbe ejthet egy 17 évest. Egyébként meg nem szedhetted túl jól a fogamzásgátlót ha teherbe estél mellette. A házasság meg egyszerűbb, mint a gyámásg tekintve, hogy mindjárt 18 vagy mi értelme lenne a gyámság után szaladgálni?
A szüleid meg mit tehetnének? Valószínűleg szomorúak, hogy nem egy agytrösztöt hoztak össze, de mit tehetnének. 18 éves korodig esetleg eltilthatnak a barátodtól de mást nem.
1es és 4es köszönöm a választ!
A kötekedőknek és sértegetőknek meg inkább nem üzenek semmit.
Főztem, mostam és takaritottam suli után éjfélig, mert ha anyámon múlik akkor megesz minket a kosz, elfáradtam, kidőltem és lefekvés előtt elfelejtettem bevenni. Nem piszkálódás és sértegetést kértem, hanem választ a kérdésemre!
Barátom tudja, örül is neki, csak a kérdéseimben foglaltakkal kapcsolatban voltak kétségeink!
En is 17 evesen estem teherbe.1 honappal a 18.szulinapom elott szultem.paromnak semmi gondja nem volt belole.mikor az apasagit irtuk,akkor apumek is jottek es valamit nekik is ala kellett irni...talan a gyamsagot?nemtudom,regen volt mar.nem emlekszem pontosan.
De en kaptam szules utan egybol a juttatasokat.
Mi csak a pici 1 hos koraban hazasodtunk ossze.addigra toltottem ugye a 18 at.de nem is emiatt,hanem lakasvasarlas miatt.
Gratulalok a babahoz.az mindegy is hogyan fogant.a lenyeg,hogy felelosseget vallaltok erte.nem fogod megbanni.
Nem lehet baja, 14 nél idősebb vagy. Gyámság butaság lenne, nem is engedélyeznék
Szülők beleegyezése NEM kell a házassághoz, gyámhatósági engedél kell. Ők egyébként szülői véleményt kérnek, de nem az engedélyüket.
Nem leszel 18 mire megszületik? Mert akkor a házasság sem muszáj vagy ne muszáj előtte, mert 18
Után a gyámhatóság sem kell.
Nem töltöm be addigra, ezért volt kérdéses , hogy hogyan lehetséges elkerülni, hogy a páromnak kelljen gyesre menni. De ha házasodunk, akkor ez alól ki tudunk bújni.
Normalis válaszokat köszönöm!
Ha nem vetted be a gyógyszert akkor nem vèdekeztèl.
Te nem vèdekezès mellett estèl teherbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!