A munkáltatónak igazolnom kell valamilyen orvosi papírral, hogy terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Az a helyzet áll fenn, hogy kénytelen voltam elmondani a munkáltatómnak, hogy LEHET, hogy terhes vagyok, mert rákérdezett különböző okok miatt. A kérdésem az lenne, hogy kell-e igazolnom a terhesség tényét orvosi papírral?! Ha igen, akkor ez lehet akár egy lelet, vagy a terhesség tényének megállapításáról szóló igazolást kell bemutatnom? Azért érdekes a helyzet, mert ez már egy bő 1 hetes papír, viszont én azt mondtam a munkáltatónak, hogy 2 hét múlva megyek dokihoz. Simán elég egy lelet, vagy egyáltalán nem is kell bemutatnom neki semmilyen papírt?2017. okt. 26. 14:42
11/12 anonim válasza:
Pont ezért nem kéne rávágni, hogy nem kell.
Azt írja, kénytelen volt elmondani... Akkor csak van valami ok, ilyen esetben jogszerű az igazolás kérése.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kénytelen voltam elmondani, mivel a főnököm rákérdezett (szabikivétel miatt) és nem akartam hazudni. Egy irodában dolgozok ügyintézőként egyébként.
2017. okt. 27. 08:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!