Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 hetes terhes vagyok. Az...

32 hetes terhes vagyok. Az orvosi mérések szerint 9 kilót híztam, szerintetek sok így (lent)?

Figyelt kérdés
Az első trimeszterben szerintem sokat fogytam (semmit nem tudtam enni), de nem voltam az országban, szóval nem is mérték. Az első adataim a 10. hétról vannak, akkor 56 kiló voltam (168 cmhez), a 13. héten 54, aztán elindultam felfele. Most 65 vagyok, az orvos aszisztense beszólt, hogy oda kéne figyelni a súlyomra, de szerintem tökre rendben vagyok. Amúgy egészségesen eszem. Ti mit gondoltok, sok ennyi hízás így?
2017. júl. 19. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet általánosítani. Meg azt se látja az asszisztens, hogy több vizet tart vissza a szervezeted, vagy a háj nő. De lehet röntgen szeme van :) az a lényeg, hogy ne akadályozzon a súlyod a mindennapokban, és ne okozzon gondot a terhesség során. Én 12 kilót híztam, a kórházból mire hazajöttem már lement nyolc. Mondjuk azóta szöknek vissza, de az már másik történet :)
2017. júl. 19. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem.

Ha nem eszel iszol cukros dolgokat, nasizol folyamatosan, akkor nem lehet gond.

Más ilyenkor már 18 kilónál tart.

10 kiló az általános súlya a babának, víznek, lepénynek, stb. De ez sosem általános. Nekem pl több magzatvizem volt mint az átlag. Az is plusz súly.

2017. júl. 19. 14:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindig megdöbbenek, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak... Ilyenkor olyan, mintha én egy másik országban élnék.

158 cm-hez 55 kilóról indultam (valójában 50, de a 12. héten mért először a védőnő, mert az orvos azt mondta, ráérek akkor menni).

72 kilóval mentem szülni. Ez 17 kg rögzített hízás, valójában pedig 22, de SENKI nem szólt be miatta. Se orvos, se védőnő.

Egyébként 60 kilóval jöttem ki szülés után.

2017. júl. 19. 14:09
 4/5 Sansa Strak ***** válasza:

28 hetes vagyok 10 kilónál tartok,170 centi vagyok és a másidik babám.

Ja,és 53 mal kezdtem !

Az első babámmal kezdősúy szintén 53 kiló volt, 18 at híztam, most is lesz annyi!

Hamar lement,nincs mit adni arra, hogy mi a sok szerintem.Nehéz befolyásolni,mert most nem is eszem annyit ,amennyit a kisfiamnál mégis ugyan úgy gyarapodok.Bár nem latszik úgy a hízás...a dokim kérdezgeti ,hogy hány kilónál tartok.Mindig mondja,hogy legyek óvatos a hízással.Igazából nem nagyon tudom,hogyan kell vigyázni,persze értem én,de terhesen....nem könnyű ezt szabályozni.

Elvileg 12 kiló hízás az ideális.A tesóm alacsonyabb nálam,jobb étvágyú volt akkor is mind a két gyerekével 9 kilót hízott!

2017. júl. 19. 18:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Majdnem teljesen ugyanezekkel a paraméterekkel kezdtem a terhességet, és viszonylag hamar feljött 8 kiló (kb a 25. hétig). A védőnő nem aggódott, így én se aggódtam túl, mert végig figyeltem az evésre, nem is voltam igazából éhesebb. Aztán megállt a hízás, és a végére 10 kiló plusz lett összesen, a legvégén igazából már nem is nagyon voltam éhes, kevesebbet kívántam. Simán lement utána - teljesen egyéni, hogy kinek mikor és mennyi jön fel, ha odafigyelsz, szerintem ne aggódj miatta :)
2017. júl. 19. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!