Mennyit híztatok a 28. Hétig?
Mennyi lett a végére?
Én most tartok 5.5-6kg plusznál.Szerintem sok de a szülésznőm szerint ideális.(Nem voltam rosszul az első három hónapban )Szerintetek még mennyi fog feljönni?
30 hetes vagyok 2-2,5 kg. 28. héten is ennyi volt és a 24. héten is. Viszont nőtt a hasam látványosan. 12-es válaszoló hogy csináltad,hogy 10 kg alatt megúsztad? Genetika vagy volt valami más dolog amire tudatosan figyeltél?
Én napi 4 - szer étkezek, viszont ez nem fogyókúra. Minden nap van valami mozgás: bicikli, talajtorna, sok saláta krémfehér sajttal és sok ásványvíz, nulla kenyér. Nem tudom, fogok-e vizesedni, ki tudja.
Én azt hallottam, hogy a finomlisztes, durum, tönköny és teljes kiőrlésűtől is ugyanúgy lehet hízni és vizesedni. Bár a várandósság alatti súlygyarapodás nem egyenlő szerintem a hízással. Már csak azért sem, mert szülés után , kórházból hazamenet már tucat nőnél olvastam, hogy vagy a kiinduló súlyoknál voltak, vagy alatta. Számtalan kérdéssel találkozom itt a gyakorin, ahol lehet erről beszélni, de szerintem ez a "hízás " dolog is azért ilyen , mert a védőnők állandóan mérik a kismamák súlyát. Engem is rettentően zavar ez, mert én a súlyom mindig magánügynek kezeltem, sajnos rossz gyerekkori emlék miatt, de végül sikerült lefogynom és évek óta tartanom.
Én a saját védőnőmnél azt hiányolom, hogy ok mér, de nem mondja meg, hogy ebből kb mennyi a baba vagy magzatvíz. Szerintem ennek így lenne értelme, különben sem ő az orvos. De mondom, ez csak az én védőnőmre igaz, nem tudom másé milyen.
Szerintem kérdező nem olyan sok ez, lehet, hogy vizesedsz inkább.
Utolsó válaszadó voltam.
Akkor olyan testalkat vagy mint én. Igen jól látod, lazábban kezelik. Én gyomorideggel megyek a védőnőhöz, mert ő hízásnak mondja, holott szerintem még fogyhattam is, de mindegy. Kidegázza a súlyt, így írja be: 54,2 vagy 55,1 , ez nekem olyan gáz. Mit mutat az az 1-2 deka... Tudom, hogy a terhesség ezzel jár, de szerintem itt Magyarországon túlságosan is trenírozzák a kismamákat ezzel a súllyal. Amin még meglepődök, hogy akiknek cukordiétát kell csinálni, akkor az a kismama mitől hízik 20 kg felett?
Szerintem nálad az edzés a "baj". Mivel mindennap csináltad, ezért lehet emlékszik a szervezeted vagy nem tudom. Én a terhességem alatt álltam rá a talajtornára és jól esik. egy héten négyszer 25 perc vagy fél óra. Ebben van benne láb, fenék és karformálás. Ezen kívül a napi teendők, persze biciklivel. A te súlygyarapodásod nem extrém mértékű, de mivel hasonlóan gondolkodunk engem is zavarna, mert nem vagyok órási magasak ( kb nőknél ez olyan átlagmagasság) és ha már ennyi van rajtunk ( ez nálad most már baba és magzatvíz is) egyszerűen zavarhat a mozgásban is. Én nem terhesen is simán megéreztem 1,5 kg-t amikor rám
szaladt, de én azt gondolom, hogy nem kell aggódnod. Nézz szét itt a gyakorin és majd meglátod, valakik 28. hétre mennyinél tartottak, a közelükben sem vagy. Nah nekik is lett volna félni valójuk, de mind lement szülés után.
Amit szoktam olvasni, hogy szoptatáskor híznak meg, hogy legyen tej. Erről megvan a véleményem és inkább most megtartom magamnak.
Nah igen ami otthon megy az sem normális szerintem!itt nem dekázzak ki sőtt amikor rákérdeztem nem sok e majdnem kinevetett , hogy már több mint a felén túl vagyok és az én kezdő súlyommal 15kg hízhatok a terhesség alatt (mondtam neki , hogy hát én azt nagyon szeretném 😂)
Itt pl cukor terhelés sincs csak ha nagyon megugrik a súlyod és nem ütemes a hízás vagy a baba nagy a korához képest!
Igen én is így gondolom , hogy a sport kimaradása a legnagyobb probléma forrás! Okeee nem mondom , hogy néha nem nasizok vagy csúszik be valami gyors kaja de nem több mint a várandoságom előtt szóval ezért nem gondolnám , hogy ez a baj!
Hát elhiszem , hogy gyomor ideggel mész a védőnőhöz...ez meg szerintem tökre a másik véglet!
Jò neked , hogy tudsz mozogni lehet rá keresek erre a talajtorna gyakorlatra hátha abban nem fáradnék el annyira!:)
Huhh amùgy nagyon egyformán gondolkozunk hidd el értem mire gondolsz a szoptatasos dolog alatt szerintem én is pont azt gondolom!
Első babámnál +11 kg val mentem szülni 6 hetes ellenőrzésen csak 2 kg volt rajtam! Igazából tudom , hogy 3-4 kg pluszt letornázok 3 hónap alatt csak tudod idegesít mert most jobban figyelek! Első terhességemnél lese tojtam KFC volt az életem jégkrémmel 😂 borzasztóan étkeztem.
Nah mind1 majd meglátjuk!Majd megírom mi lett a vége 😊
Köszönöm a válaszaitokat!:) januárban megírom mennyivel mentem szülni !További jó baba várást mindenkinek!
Te is januárban mész? Én is január elejére vagyok kiírva. Még mindig utolsó válaszoló voltam :)
Én még tinikoromban fogytam le először 17 kg-t , de sajnos visszajött. Utána évekig semmi, szóval 166 cm hez 63 kg alá sajna nem ment a mérleg, ez ment 4 évig :( Utána jött egy másik életmódváltás, ha kíváncsi vagy megírom privátban, nah és akkor jött az áttörés számomra, 16 kg fogyás és amit tartok. De nagyon sokat küzdöttem régebben a kilókkal. Pl fel volt fújódva teljesen az arcom is. Nagy volt a hasam , fenekem, combom. Nem tudom volt- e összefüggés a hízással, de nagyon sokszor alhasi görcsei voltak és a melleimtől fájt a vállam és a hátam. Szerencsésnek tartom magam, hogy a cicikből is sikerült lefogynom, mert nagyon húztak lefelé :(
A védőnőddel szerencséd van szerintem. Az enyém sosem erősít meg, pedig mivel régebben súlyproblémáim voltak megerősíthetne. Nem kell agyondicsérni vagy körbeugrálni, de az is gáz, hogy pl megnézi a gyerekem pulzusát és nem mond semmit és ez a páromnak is feltűnt. Jó, én elfogadom, ő ilyen és kész. Szerintem egy nőnél akit a súlya változása érzékenyen érint ilyenkor is érzékenyen érinti, amikor a védőnő méri.
A gyerekkori emlékem a következő, ami miatt nem nem szerettem sosem, ha más is látta a súlyom: "Állj már rá a mérlegre! Jah azért nem állsz rá, mert apád fajtája vagy. " Szerintem mindent elmondtam. Pedig az eszemmel most is tudom, hogy főleg most nincs min szégyenkezni, de neked sem és ne keseredj el. Lehet innen már csak 4-5 kg fog következni és ennyi. Én ehhez a 2-2,5 kg hoz még 6-ra számítok ki tudja mi lesz a vége. Itt a gyakorin már megtanultam, hogy nem illik publikálni a kevés hízást, mert akkor nagyképű vagy, és magas lovon ülsz. Hidd el nekem kérdező, jól csinálod, hogy vigyázol magadra, mert a párom pl nyitott szemmel jár és mond nekem ezt- azt. Pl vki 4 éves gyerekek mellett hogy el lettek hízva, holott előtte sportolt. Azt gondolom, egy molettebb nő is ugyanolyan szép és csinos ruhákat fel tud venni, nem a súlyon múlik. Amit inkább a párom mond, hogy lucskos a hajuk és a ruhájukra nem adnak, szóval ez a topis dolog. Ma is turkás tunikát kaptam magamra. Bár ezek már más témák, nyilván nem vagyok egy kisgyermekes anyuka cipőjében sem. Hajmosásra azért szeretnék időt szakítani és egy kis sminkre :)
Nah vagyok csak tegnap sok volt a dolgom. 😊 szóval tök jò , hogy rátalaltál arra amivel letudtál fogyni és jòl is érzed magad!Szerencsémre sosem voltam tùl sùlyos de mindig volt rajtam egy-két kg plusz ami zavart tavalyig amiután a mozgás szerelmese lettem! Kb bármit ehetek nyilván mértékkel.
Ezzel a sminkess dologgal meg ùgy gondolom ne itélkezzetek elsőre!nyilván ha mentem valahova én is sminkeltem stb . De nem tudhatod milyen lesz a babád mondok egy példát nekem a lányom fogzás alatt 15 -18 alkalommal kelt egy éjszaka! Mivel itt más a rendszer én már 8 hònapos kora òta dolgozok !Elhiheted lesetojtam kivagyok e sminkelve vagy sem ... örültem , hogy nem esek össze a munkában a fáradtságtòl. Sokszor nem tudhatjátok mi áll a háttérben ha egy anyuka elhadja magát! Nyilván nem a legjobb én is odafigyelek.szeretek jòl kinézni de hidd el nem a legegyszerűbb egy hasfájos soha nem alvós babával!:) Kívánom ne tudd meg milyen 15 alkalommal kelni egy éjszaka alatt és azon gondolkozni lehet jobb lenne ha nem is aludnék😂 (Hozzáteszem az én férjem egy főnyeremény rengeteget segít a mai napig!!) Vissza térve a kg-hoz engem nem zavar ha még max 6-7 is jön hozzá csak több ne legyen😁 Amùgy
Január hanyadikára vagy kiírva?Mi 16. de szerintem hamarabb jön 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!