Láthatás. Köteles vagyok biztosítani bármikor?
Figyelt kérdés
A párom elhagyott, külföldön él. Még nem született meg a kicsi, de a dédszülők akik magyarországon élnek folyamatosan zaklatnak, hogy ha megszületik ők majd hetente több alkalommal jönnek. Nem jó a kapcsolatom sem velük sem a nagyszülőkkel. Abortuszra akartak kényszeríteni, kiabáltak a terhességem elején, hogy nem tehetem tönkre a fiúk életét. Valóban kötelességem beengedni őket. Ha a baba apja itt tartózkodik 2 hetet minden egyes nap jöhet a szüleivel?2017. okt. 13. 13:53
11/16 A kérdező kommentje:
Az apuka akar nyilatkozatot tenni. Nem is szeretném jogi útra terelni, de nagyon erőszakosak. Miért kellene nekem bármikor beengednem őket amikor csak az apukának vagyok köteles? Folyamatosan zaklatnak, persze két hetente jöhetnek, de az, hogy apukás láthatásnál is idepofátlankodnának, vitatkoznak, beleszólnak a dolgokba ez sok. Azért mert ők a közelben laknak még nem kell megengednem hogy bármikor jöjjenek a dédszülők. Ők indították el az ellenségeskedést a zaklatással, ha nem megyek abortuszra véget vetnek a kapcsolatunknak az apukával
2017. okt. 13. 14:43
12/16 anonim válasza:
Mond meg kerek perec , hogy csak az apát vagy köteles beengedni Ők 2 hetente jöhetnek pár órára! Ha az apa szánya alatt akarnak bejutni szólj neki , hogy Ők nem jöhetnek be vagy akkor Őt sem engeded be. Ennyi.
13/16 anonim válasza:
Amíg nincs apasági nyilatkozat, addig nincs kötelezettséged. Vagyis amíg nem tett apaságit, és nincs hivatalosan elhelyezve nálad és nincs a láthatás szabályozva , nem kell velük szoba állnod. A gyerek jogállását 3 éves korig lehet rendezni. Addig is időt nyersz. Láthatást bíróság szabályozza, az abban foglaltak szerint láthatja apuka a gyereket. 3 éves kor alatt a te otthonodban. Nagyszülői láthatást havi 1-2 órát szoktak megítélni, de hivatkozhatsz rossz viszonyra, úgy talán semmit nem ítélnek. Nem vagy köteles őket beengedni, helyi családsegítőben vagy a gyámhatóságon is lehet. 3 éves kor felett, ha már apuka elviheti láthatásra, a nagyszülők az apa láthatási idejében láthatják. Dédszülőknek semmilyen joguk nincs. Ha zaklatnak rendőrt hívsz, távoltartást is kérhetsz.
14/16 anonim válasza:
Nem értem egyszerűen.. Ők akarták az abortuszt, most miért akarják látni a gyereket? Nem kérdezted meg tőlük? Mondjad nekik, hogy minden nap el fogod mondani a gyereknek, hogy ők ennyire nem akarták, erőszakoskodtak, hogy vetesd el. (Persze nehogy mond, ez szörnyűség és nem kell ilyesmit soha hallania, de a többieknek jár egy két pofon.)
15/16 anonim válasza:
Dehogy vagy köteles.
Állj már ki magadért. Szépen menjenek és tájékozódjanak a lehetőségeikről önállóan. Szerintem kéthetente egy látogatást állapítanának meg a nagyszülőknek, de heti egynél tutti nem többet.
Persze ezeket is csak az után, hogy az apja hivatalosan apa lett, ők pedig hivatalosan nagyszülők. Mondd nekik nyugodtan, hogy forduljanak a gyámhivatalhoz, majd ők felvilágosítják őket, ha neked nem hiszik el.
16/16 anonim válasza:
Ha az apa vallalja az apasagot,akkor a birosag eldonti a lathatast. 3eves korig ez a te otthnodban tortenik,utana elviheti a lathatasi idoben (ezt is irasba adjak), nagyszulokre nem terjed ki a gyermekelhelyezes,a nagyszuloknek joguk van a birosagon ugyanugy mint az apa,lathatasi idot intezni. Jelenleg ugye hivatalosan apuka sincs,ergo azt engedsz be majd es akkor a lakasodba,amikor es ahogyan te szeretned. Ilyen elozmenyekkel a helyedben ketszer meggondolnam azt is h a koszonesuket fogadjam,nem hogy a nyakadra jarjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!