Ha a munkáltató nem tud biztosítani más munkakört a terhességem alatt, köteles távolléti díjat fizetni? Ki intézi ezt? Ki állapítja meg, hogy milyen munkakör alkalmas?
Igen, köteles fizetni ilyen esetben távolléti díjat, de nem szeretik így csinálni a munkáltatók. Szívesebben küldök táppénzre a kismamát, mert az csak részben kell nekik fizetni, szemben a távolléti díjjal.
Az üzemorvos feladata eldönteni, hogy alkalmas vagy-e dolgozni, és ha igen, milyen munkakörben, milyen módon.
Mit dolgozol?
Nem fogja megfizetni a távolléteit, az fix.
Értékesítő vagyok. Ülő munka full stressz, nincs szünetem ( persze ezt nem reklámozzák)
Amúgy én sem hiszem, hogy erre lesz lehetőség, főleg ha a cég saját üzemorvosának kell majd ezt jóváhagyni..
Viszont 400 ezer forintunk áll a nászútban (repjegyek) október végén mennénk. Táppénzre simán ki tudom íratni magam a háziorvosommal, de az utazás nem tudom megoldható-e. A munkahelyemen már a terhesség miatt is kapom az ívet, tuti nem néznék jó szemmel ha elutazunk. Nem így terveztem ( már, hogy kiíratom magam a nászútig) de állandóan baszogatnak, beszólogatnak, sajnos nem az a típus vagyok aki ezt el tudja engedni, nem akarom, hogy baj legyen a babával :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!