A 4D ultrahangvizsgálat csak látványban jelent különlegességet vagy alkalmas a genetikai rendellenességek esetleges felismerésére is?
Nem tudom, az én dokim csinálja a klinikán is a genetikai UH-kat, ha kérdéses valami, minden kismamát hozzá küldenek.
Ehhez képest a magánrendelésen végig 2D-ben vizsgál, csak a végén vált át, hogy kapjunk képet.
Szerintem tévhit. Max azok a gépek jobbak, így a 2D-s felbontásuk is jobb.
A 3D, 4D, 5D elsősorban a szülők részére egy látványelem, szórakoztatás, ha úgy tetszik. A csontokat, belső szerveket kizárólag 2D-vel lehet vizsgálni, mivel a többi az a külső "babafelszínről" számítógépes grafikával alkotott kép. A többdimenzós képek maximum a kifejezetten külső felszínen található rendellenességeket mutathatja jobban, mint pl. nyúlajak. A fejlődési rendellenességeket egyéb esetben 2D-vel lehet megtalálni.
Amikor én voltam babamozin és volt mellé biometria is (méricskélés, belső szervek, szív vizsgálata) az mint kizárólag 2D-ben zajlott, 3D-ben csak az orvosi értelemben lényegtelen "babamutogatás" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!