A védőnő piszkál, h hízzak?
47kgval kezdtem, annyi vagyok most is ( nem, nem fogyózok) megeszem amit kivanok amikor kivanom..
Nem futok nem edzek, terhestornazok. Szval semmi káros vagy nem kismamához illő..
Nagyon egészségtelen h nem híztam még semmit a 17.hét végére?
Oszinten szolva en nem banom, biztos jön majd fel pár kg,de mit kéne tennem? Gondolom a baba is most kezd majd nagy hízásba. Multheten 195grammnak becsülték és a CRL je 17,8 cm volt
Volt így valaki? Ti mikor kezdtetek hízni?
Kesobb valaszolok mindenre de megyek dolgomra es kesesben vagyok :)
150cm a magassagom delelott olvasom a tobbit
Magasságodhoz képest nem vagy csonti, hanem szuper vagy :)
Most még nem gond, hogy nem híztál, később fogsz, egy a lényeg, egyél amit kívánsz, mert egyenlőre fogyásban vagy, mert ugyan a baba még pici, de a méhed, a magzatvíz, a plussz vér stb, fél kiló már most, ha nem több. Biztos nem fogsz sokat hízni, ami nem is baj, csak tényleg annyi számít, hogy egyél! könnyebb lesz a szülés is, ha tested nem lesz legyengülve. 17. hétig én sem híztam és mindent ettem.. főként sütiket, mert kívántam. Utána kezdtem el felszedni, de 13 kiló lett a vége ami nem sok, főleg, hogy a baba 4160g lett. Nem voltam cukros, de későbbiekben annyira az édeset nem is kívántam tehát kevesebbet ettem édességet. Sőt az utolsó hónapban enni se nagyon kívántam xD
A védőnő meg ne piszkáljon amíg a baba egészséges és te is. Még simán felszedhetsz megfelelő súlyt, őt csak az zavarja, hogy az ilyen kis súlyú kismamák normál esetbe többet híznak ami a normális lenne, mert nincs tartalékuk a baba számára. De ne foglalkozz vele, nem vagy elkésve.
Nagyon jó egészséget és élvezd ki a terhességet, és egyél bátran mindent amit megkívánsz :)
Egyik füleden be, a másikon ki. A védőnő nem hatóság.
Ha egészségesen, változatosan táplálkozol (a napi 4-5 étkezést én mindenképpen javasolnám, ha nem is nagy mennyiségeket, de a rendszeresség legyen meg), akkor alkatilag ilyen vagy és ennyi.
ÉN 155 cm vagyok, 50 kg-ról indultam. A terhesség végére lettem 57, de csak a hasam nőtt.Hátulról nem látszott, hogy terhes vagyok, még az utolsó napokban sem. Nem piszkált senki, a baba meg egészséges lett.
Szülés után kiderült, hogy saját zsírra 1 kg-ot híztam, tehát 6 kg ott maradt a szülőszobán.
Senki nem méregetett körfogatot vagy bármit, védőnőnél néha mérlegre álltam (téli ruhában, nehéz övvel, stb, biztos pontosan mért...). Orvos ránézésre mondta, hogy nem vagyok sovány, véreredményem rendben, örüljek, hogy nem híztam meg, ne foglalkozzak vele.
8-s hát az nem semmi, pedig nem 13kg plusszod volt.:D ezek a védőnők érdekesek komolyan.
9-es hát én biztos h beszóltam volna,most is kicsit beszóltam..szval pikkel rám azért.:D
de ilyet.. h szinte hisztiznek.:D
12-es köszönöm szépen, én sem látomse kevésnek se soknak ugymond formás vagyok, hidd el eszek mindent, naponta főtt kaját, husokat, csipsz, banán ,gyümik, szval mindent. fŐLEG HALÁSZLEVET, apukám nem győzi főzni nekem vasárnaponként.:))
köszönöm szépen a jókívánságokat, az orvosom azt mondta h ígyis nagyobb a baba , ha tul pici lenne szólna ő ,hogy egyek többet agy baj van , plusz mivel pici vagyok elég lesz cipelni a hasam nem még plusz kilókat.
Nyugtat a dokim, de védőnőhöz szorongva megyek , nov 1-ig ő van itt, aztán jön váltás mert ez ideiglenes. ( aki volt nyugdíjba ment):)
Igazad van, tudom én h amíg a baba is jól van meg énis addig semmi gond ezzel, csak kíváncsi voltam vannak-e vagy voltak-e ilyen helyzetben más nők is és tényleg ekkora tragédia? de ezek szerint jól gondolkozom és a dokim sem bagatelizálja el..
úgy gondolom, hogy ha kell úgyis hízni fogok, örülök addig amig nem jön fel sok, mert melyik nő is akarna 15-20 kgot felszedni önszántából, de ha akarnék se tudnék hízni egyenlőre, most is banánt eszek csipsszel, tegnap este fél tepsi süti lement, fene se gondolta h szerencsém lesz ilyen téren.És boldog vagyok főleg h nagyobb is a babaám mint a kora,szval problémája csak nincs.:) napi 6x eszek általában felírom h mit mikor mert kérte védőnő..-.-
köszönöm mindenkinek a választ:)
Én is 47 kilósan lettem terhes. Jelenleg 50 kg vagyok és 35. hetes. Eszem rendesen, bár édességeket nem, mert magas volt a terheléses cukortesztem. Az orvosom ezt mondta két héttel ezelőtt: "Hogy lehet valaki ennyire vékony? Ha most 20 évvel ezelőtt lennénk, akkor én most magát kórházba utalnám, de tudom, hogy ez magánál nem kóros, hanem alkati adottság."
Most mit csináljak? Ez van, ez nem befolyásol sok mindent szerintem.
hűű na az nem semmi. csini lehetsz.:) még jóhogy nem a régi időket éljük, meg az orvosok sem, csak a védőnők ragtadtak le valahol..:D
boldog babavárást kivánok, vagyis inkább könnyű szülést lassan.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!