Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért baj ha többet hízok...

Miért baj ha többet hízok mint 16kg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

31+2 hetes kismama vagyok.

70kg voltam a terhességem elején, de ma már 88kg-nál tartok. Az utolsó 2 hónapban a megszokott +2kg helyett +5kg-t híztam, pedig semmit sem csináltam másképp. Heti 2x tartok almanapot (semmi mást nem eszek csak almát) de ekkor olyan szinten feszült/ideges/mérges vagyok hogy minden apróságon felhúzom magam, azon is hogy pl: miért pont kék az ég miért nem piros?! XD És iszonyat bunkó tudok lenni ha éhes vagyok pedig alapjáraton nem vagyok az...

A babával minden rendben, a vérnyomásom nem magas, cukros sem vagyok, csak vizes egy picit de tényleg nem durván. A doki meglepődött mikor mondtam neki mennyit híztam (mindig kérdezi) mert abszolút nem látszik hogy +18kg-t felszedtem, viszont mondta ne hizzak többet. A védőnő is szokott ezzel "csesztetni" ne hízzak..

Szóval,szeretnék tanácsot kérni tőletek, mit csináljak hogy ne hízzak annyit?

2017. okt. 2. 10:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Lehet a magzatvized több az átlagnál, a baba nagyobb, bármi.

Én 20 kilót híztam, ebből az lett hogy szülés után lement 10 kg, stagnáltam a másik fennmaradt tízzel, majd 9 hónap után sikerült 4 kilót leadnom.

Igazából azért sem jó ha hízol, mert ha nincs kitartásod, nagyon nehezen megy majd le. A te esetedben az egészségedre nem ment, de valakinek rámehet.

Amúgy utólag én azt láttam, hogy azért sikerült a 20 kiló plusz, mert egyre többet ültem és sorozatoztam otthon mikor már nem dolgoztam. A mozgás nagyban segít a szintentartásban. Legyen az csak séta vagy más nem megerőltető.

2017. okt. 2. 10:55
 2/17 anonim ***** válasza:
68%
Én mindhárom gyerekemmel +25-28 kilot híztam. Vékony alkat voltam az első, és második előtt is. Sosem cs.sztettek. Nekem sem volt vérnyomás problémám, (inkább mindig alacsony).. Sem cukor, semmi. Ez van, terhesség alatt hízékony vagyok, bár én ettem is mindent. De leadtam. Most még maradt sajna 10 kilo(január végén született a lányom), majd ha ráveszem magam leadom. :D
2017. okt. 2. 10:57
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Ne tartsál alma napot, mert marha egészségtelen. Egyél naponta 5 alkalommal kevesebbet, ebéd legyen szokásos, de a másik 4-nél ne egyél cukrot, fehér lisztet stb. Egyébként a második terhességemnél a végén úgy néztem ki, mint egy lufi, a végén magas lett a vérnyomásom is, szülés után 3 nappal, meg se látszott, hogy terhes voltam, szinte víz volt csak.
2017. okt. 2. 11:00
 4/17 anonim ***** válasza:
3-as jól irta, figyelj a táplálkozásra, kevés cukor és liszt. A mozgás is segit, bár én 37. hétig bicikliztem, sose voltam hizekony mégis felszaladt 18 kg. 5 hete szültem császárral. Sportolni ugyan még nemtudok, viszont nagyon odafigyelek arra hogy mit eszem, így még 5 kg plusz van rajtam. Én elég vekony alkat voltam (158 cm, 50 kg) és nekem nem mondta a védőnő hogy sok lenne számomra ez a mértékű hízás.
2017. okt. 2. 11:24
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2017. okt. 2. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:
Miket szoktál enni? Próbálj oda figyelni az étkezésedet és minden nap minden tápanyagot vigyél be a szervezetedbe.
2017. okt. 2. 11:33
 7/17 anonim ***** válasza:

Hiaba mondjak h majd leadod meg nembaj, de a te es a babád egészsége is károsodhat a túlsúlyodtól pl cukorbetegség jöhet létre stb..

Sem terhesen sem nem terhesen nem normalis a dúrva túlsúly

2017. okt. 2. 11:45
 8/17 anonim ***** válasza:
47%
Mert eleve túlsúlyal kezdted és rengeteget híztál.
2017. okt. 2. 12:58
 9/17 A kérdező kommentje:
6-os. Reggel gyümölcsöt szoktam enni (banán, alma, ami eppen akad itthon) 10 órai kimarad, ebédre normál főtt kajákat eszek, uzsi kimarad, vacsira megint gyümölcs..
2017. okt. 2. 15:39
 10/17 anonim ***** válasza:
Hát ha ennyi gyümit eszel nem csoda. Azt max uzsira egyél egy keveset.
2017. okt. 2. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!