Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hamis negatív Prena teszttel...

Hamis negatív Prena teszttel találkozott már valaki?

Figyelt kérdés
Tudtok olyanról, akinek negatív lett a Prena teszt eredménye, aztán mégis beteg volt a baba? Mennyire megbízható ez a teszt?

2017. szept. 26. 23:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem teljesen a kérdésedre válasz, de nekünk negatív prenateszt után 3 genetikus javasolta egymástól függetlenül a mintavételt, mert nem bíznak a tesztben. Őszintén nem győztek meg mi a problémájuk (mind másra hivatkozott, csak abban értettek egyet, hogy nem elég), de nem mertük nem megcsinaltatni a biopsziat.

Nekünk annak is negatív eredménye lett, tehát az esetünkben a prena valós eredményt adott.

2017. szept. 27. 07:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem találkoztam meg ilyennel. :)
2017. szept. 27. 07:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló, mikor volt ez, mostanában vagy régebben?
2017. szept. 27. 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Április- május. Maga a prena vérvétel aprilus 18. A genetikusolnal májusban voltunk.

Amúgy szerintem a prena egy szuper teszt. Én nagyon sok helyen utána olvastam magyar és külföldi oldalakon is. Ahogy én látom az orvostársadalom elsősorban a biopsziaban bízik, annak az eredményét tekinti mérvadónak.

Így utólag már úgy vagyok vele, hogy nem baj, hogy volt minden, mert egybehangzó eredményünk van.

2017. szept. 27. 09:51
 5/9 A kérdező kommentje:
És azt megkérdezhetem, hogy hol voltál genetikusoknál? Én a héten voltam a Sote1-en, és ott azt mondta a genetikus, hogy a Prena szinte 100%, arra, amit megnéz. Az amnio annyival több, amiket a Prena nem néz, de azok nagyon ritkák. A vetélés veszélyre viszont azt mondta, sajnos valós az amnionál, nincs eltúlozva. Érdekes, hogy a genetikusok is mást mondanak a Prenáról. Te hol voltál tanácsadáson? Nagyon köszönöm!
2017. szept. 27. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Czeizel intézet

Villa Medicina

Bajcsy kórház (itt két genetikusnal)

Amit tudok neked mondani, hogy a Bajcsy kórházban az elmúlt 8 évben kevesebb, mint tíz alkalommal fordult elő magzatvizszivargas mintavétel után. Az orvos szerint az arany a többi helyen is ilyen, viszont miután előfordult már, kizárni nem lehet.

Mi a felmerült probléma? Miért merült fel a prena vagy az amnio? Nálunk határérték feletti tarkoredo mellett, minden értek jó volt, így alacsony kockázat jött ki, de a tarkoredo kimagaslóan rossz volt. Így nem is a down volt a fő probléma hanem más kromoszóma rendellenesség. Nekünk a prena pluszt javasoltak, de az sem szurt mindenre ami nálunk szoba jöhetett.

Nem tudom elmondta e az orvosod, nekem a legelején mondtak, a kolleganomnek nem. Amennyiben anyai vérteszt pl, prena mellett döntotok és annak pozitív eredménye lesz, amennyiben nem vallaljatok a beteg babát, ahhoz, higy tovább tudjatok lépni mindenképp meg kell csináltatni az amniot is.

Nekünk egy keddi napon vettek le a vert a prenahoz, következő hét csütörtök delelott már hívtak is az eredménnyel,

2017. szept. 27. 16:53
 7/9 A kérdező kommentje:

Nekem csak az életkor miatt magasabb a kockázat, más nincs, minden érték jó, tarkóredő 1.8-as volt. A Prena tesztből a Plust csináltattam, negatív lett mindenre.

Őszintén szólva, 10 évig mentálisan sérült gyerekekkel dolgoztam, és ezért szeretném kizárni amivel csak lehet. Viszont, 37 éves vagyok, már nagyon szeretem a kislányt a hasamban, és olyanok a körülményeim, hogy ha ezt a babát elveszítem, nem biztos, hogy lesz esélyem másikra, még csak ez sem ad kis bátorságot. Úgyhogy csak őrlődöm, mi legyen, és nem tudom átélni a boldog babavárást sem... :(

2017. szept. 28. 07:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt még megkérdezhetem, hogy a magasabb tarkóredő miatt milyen genetikai rendellenesség merült fel elsősorban, ha nem a Down? Köszönöm!
2017. szept. 28. 09:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem nevesítették, illetve gyanakodtak szív fejlődési rendellenességet is, annak is a magas redő a gyanú jele.

Én a te helyedben jó eredmények, jó prena teszt nem mennek tovább. A 18-20 heten elmennek egy jó helyre genetikai ultrahangra és szivultrahangra a másodikra lehetőség szerint Hajdú Juliahoz.

2017. szept. 28. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!