Hamis negatív Prena teszttel találkozott már valaki?
Nem teljesen a kérdésedre válasz, de nekünk negatív prenateszt után 3 genetikus javasolta egymástól függetlenül a mintavételt, mert nem bíznak a tesztben. Őszintén nem győztek meg mi a problémájuk (mind másra hivatkozott, csak abban értettek egyet, hogy nem elég), de nem mertük nem megcsinaltatni a biopsziat.
Nekünk annak is negatív eredménye lett, tehát az esetünkben a prena valós eredményt adott.
Április- május. Maga a prena vérvétel aprilus 18. A genetikusolnal májusban voltunk.
Amúgy szerintem a prena egy szuper teszt. Én nagyon sok helyen utána olvastam magyar és külföldi oldalakon is. Ahogy én látom az orvostársadalom elsősorban a biopsziaban bízik, annak az eredményét tekinti mérvadónak.
Így utólag már úgy vagyok vele, hogy nem baj, hogy volt minden, mert egybehangzó eredményünk van.
Czeizel intézet
Villa Medicina
Bajcsy kórház (itt két genetikusnal)
Amit tudok neked mondani, hogy a Bajcsy kórházban az elmúlt 8 évben kevesebb, mint tíz alkalommal fordult elő magzatvizszivargas mintavétel után. Az orvos szerint az arany a többi helyen is ilyen, viszont miután előfordult már, kizárni nem lehet.
Mi a felmerült probléma? Miért merült fel a prena vagy az amnio? Nálunk határérték feletti tarkoredo mellett, minden értek jó volt, így alacsony kockázat jött ki, de a tarkoredo kimagaslóan rossz volt. Így nem is a down volt a fő probléma hanem más kromoszóma rendellenesség. Nekünk a prena pluszt javasoltak, de az sem szurt mindenre ami nálunk szoba jöhetett.
Nem tudom elmondta e az orvosod, nekem a legelején mondtak, a kolleganomnek nem. Amennyiben anyai vérteszt pl, prena mellett döntotok és annak pozitív eredménye lesz, amennyiben nem vallaljatok a beteg babát, ahhoz, higy tovább tudjatok lépni mindenképp meg kell csináltatni az amniot is.
Nekünk egy keddi napon vettek le a vert a prenahoz, következő hét csütörtök delelott már hívtak is az eredménnyel,
Nekem csak az életkor miatt magasabb a kockázat, más nincs, minden érték jó, tarkóredő 1.8-as volt. A Prena tesztből a Plust csináltattam, negatív lett mindenre.
Őszintén szólva, 10 évig mentálisan sérült gyerekekkel dolgoztam, és ezért szeretném kizárni amivel csak lehet. Viszont, 37 éves vagyok, már nagyon szeretem a kislányt a hasamban, és olyanok a körülményeim, hogy ha ezt a babát elveszítem, nem biztos, hogy lesz esélyem másikra, még csak ez sem ad kis bátorságot. Úgyhogy csak őrlődöm, mi legyen, és nem tudom átélni a boldog babavárást sem... :(
Nem nevesítették, illetve gyanakodtak szív fejlődési rendellenességet is, annak is a magas redő a gyanú jele.
Én a te helyedben jó eredmények, jó prena teszt nem mennek tovább. A 18-20 heten elmennek egy jó helyre genetikai ultrahangra és szivultrahangra a másodikra lehetőség szerint Hajdú Juliahoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!