Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez miatt császározhatnak?

Ez miatt császározhatnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 hetes kismama vagyok, és a következő dolog miatt idegeskedem :

Első kisfiam születésekor nagyon rosszul alakultak a dolgok, megszorult a szülőcsatornában, órákig szenvedtünk, császározni már nem tudtak, mert lent volt teljesen, de ki sem tudott bújni.

Végül vákuummal született, de oxigénhiánnyal, sokáig kezelésekre jártunk vele..

Most vagyok várandós a 2.babámmal, és hetek óta egyre elviselhetetlenebb csípőfájdalommal élem a mindennapokat, estére feküdni is alig bírok, mintha ki akarna szakadni a combcsontom,és most tudtam meg Édesanyámtól, hogy csípőficammal születtem annak idején, feltehetőleg innen voltak állandóan panaszaim.

Szerintetek ez ok lehet arra, hogy császárral szüljek másodszorra, egyáltalán szóljak az orvosomnak róla, vagy természetes is lehet ez a csípő fájdalom kismamáknál a csontok alakulása miatt?

Kétségbe vagyok esve, mit tegyek, mert teljesen indokolatlanul sem szeretnék császárt, titkon abban bízom második szülés könnyebben menne...

Valaki járt így elsővel, második szülés, hogy alakult?

Köszönöm szépen előre is

2017. szept. 26. 13:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Olyan ismerősöm van akinek ugyanígy nehezen született az első, utána minden baba császármetszéssel született.
2017. szept. 26. 13:43
 2/11 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a választ, igazából nem szeretnék császárt, de ott van a fejemben az az elhalványulni nem akaró emlék, mikor fiamért küzdöttek az orvosok... Nem szeretném még egyszer átélni, és a baba érdekeit tartom szem előtt! Valószínűleg szólni fogok a csípőfájdalomról is, hátha esetleg a medence csont miatt szorult meg a kisfiam annak idején..

2017. szept. 26. 13:48
 3/11 anonim ***** válasza:
56%

En nem akarnek megegy oxogenhianyos gyereket, eszembe nem jutna kockaztatni !!!

Miert nem a gyerek erdeket nezed ?

2017. szept. 26. 14:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Pontosan az Ő érdekét nézem, ezért gondolkodom rajta, hogy a csípőm miatt a császárt kérem. De nem tudom azt sem, ilyen egyáltalán lehetséges - e.?!
2017. szept. 26. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
A csípőd miatt nem fognak császározni, mert az az első terhességednél is fennállt. A helyedben viszont kérném a császárt, mert nem akarnék megint oxigénhiányos gyereket. Persze magyarországon nem lehet ilyet kérni, csak ha megfelelő dokid van. De az nekem fura, hogy egy ilyen szülés után megint hüvelyi szülést akarsz.
2017. szept. 26. 14:55
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Én nem születtem csípőficammal mégis úgy fájt a 20. hét után végig, hogy sokszor alig bírtam lábraállni. A doki azt mondta ez normális, benne van a pakliban. Szülés után azonnal elmúlt egyébként.

Viszont az előző szülésed miatt szerintem mondhatja az orvos, hogy indokolt a császár, beszéld meg vele!

2017. szept. 26. 15:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Csipo fajdalom teljesen normalis elofordul

Mozogj tobbet menj uszni ulj tornalabdan ez nem csaszar ok.

Vakum 2.babanal ritka mert boven lesz ott hely.

2017. szept. 26. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Normális a csípőfájdalom,de furcsállom h a dokid nem tud arról h te eleve csípőficammal születtél.nem lehet h azért nem ment egyszerűen az első szülés is?lehet azért nem tudott a baba sem úgy helyezkedni(ezt csak én gondolom).

Mindenképpen szólj az orvosnak,nem kell pánikba esni,vele kell megbeszélni.olyan meg nincs h nem szeretnél császármetszést,hiszen a baba(és a te) életedről van szó.majd a doki tudni fogja mi a teendő (milyen lehetőség van)

2017. szept. 26. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Szia! A császáros kérdésedre nem tudok válaszolni, de csípőfájdalomra anno nekem terhestornán mutattak egy 3 mozdulatból álló 5 perces masszázst, amit 2-3 naponta megcsinált a férjem és teljesen elmúlt a fájdalom. Ha jársz ilyenre, kérdezz rá.
2017. szept. 26. 16:44
 10/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Először is, köszönöm a sok választ, mindegyikőtök véleménye hasznos volt!

Mindenképpen beszélek az orvosommal (fogadott doki, akihez évek óta járok), ki fogom kérni a véleményét, és megpróbálom vele megbeszélni a császárt az előzőleg történtek miatt. A babát tartom szem előtt, sőt most már jobban inkább attól tartok, hogy nem bólint rá a doki, és másodszorra is így járunk...

2017. szept. 26. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!