Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miről maradok le? Olyan...

Miről maradok le? Olyan országban élek, ahol csak a 12. héten van az első uh.

Figyelt kérdés
Addig az egész terhességet arra alapozzák, amit én mondtam, illetve a 2 otthon végzett pozitív tesztemre. Miről maradok le? Mit csinálnának ez alatt otthon? Mi lehet a vezélye? Mi van akkor, ha idő közben megszakad a terhesség? És minden ami még eszetekbe jut. 6 heteske vagyok (vagyunk :-))
2008. okt. 20. 22:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnalom, hogy le lettek az igenis hasznos valaszok szavazva. Az, aki az itteni terhesgondozasrol leirja a sajat tapasztalatait, az szamomra hasznos informaciot ad.

Tegnap voltam eloszor a midwife-nal. Azt mondta, 2 scan lesz, 12 hetesen es 20 het korul.

Csak a 12 hetig panikolok szerintem. Csak maga a tudat, hogy tenyleg ott van-e meg. Annyi mindent lehet itt olvasni, hogy 7., 9., akarhanyadik heti uh-n derult ki, hogy megsincs baba. Ugyanakkor tisztaban vagyok vele, hogy a scan nem menti meg a babat es ha valami miatt elmegy, akkor annak valoszinuleg valami genetikai oka van es jobb is ugy, mint ha betegen szuletne.

Biztos ki fogom birni, es tuti nem lesz baj a babaval :-) elvegre a terhessegek tobbsegeben minden rendben van. Uggy hogy mi is rendben leszunk :-)

Koszi a valaszokat, rengeteg a hasznos informacio!!!

2008. okt. 21. 11:15
 12/13 anonim ***** válasza:
65%

A második válaszoló vagyok, aki le lett szavazva 33 %-ra,csak azt nem értem miért, nekem anno nagyon jól jött a sok információ, mikor egy leányzó leírta a tapasztalatait, privi levélben is, és nagyon sok lelket öntött belém, mikor kiderült nem csak én vagyok egyedül ezzel a helyzettel ebben az országban ! :( No mindegy, elfogadom, hogy lehet néha eltértem a témától,de gondoltam hogy ha én is leírom én miket éltem át, akkor az segít !

Elhiszem, és megértelek, hogy nagyon aggódsz, én is át mentem ezen, nagyon sokat sírtam az utsó 10-11 hét körül mikor még semmi időpont nem jött se telón, le levélben az első UH.-ról, pedig a midwifery-ben ígérték, hogy intézik.De már egy héttel előtte sem jött semmi róla, és akkor kinyomoztam kit kell hívni ez ügyben, és ott volt a nagy neves nap dátuma már a rendszerben, nem hibáztak, csak az utsó napokban értesítettek ki postán, de már jó volt előre tudni viszont, hogy meg van a dátum !Ne aggódj, minden rendben lesz...én is alig akartam elhinni, azt hittem sokáig, lehet csak álterhes vagyok, emg bebeszélem magamnak, mi van akkor, ha oda megyek és nem lesz ott semmi !

De mikor oda feküdtem, az első dating scan-en, akkor minden elmúlt...minden aggódás, és akkorát ugrott a kis Picike, hogy hihetetlen élmény volt látni !

Itt valóban csak két uh lesz majd, a 12.heti és a 20. a többi meg majd tapogatózás, a védőnőnél, meg szívhanghallgatás, stb.. !És ennyi ! Nőgyógyász sosem fog látni, csak, ha nem magánt keresel, emrt az itt nem divat, hogy benézegessenek, ez itt nem bevett szokás.Méhszájat egyszer nem néznek meg, csak ha komolyabb gond van ! :( Ehhez hozzá kell szokni..nekem is nehezen ment,de most már mire lejár a fél év nekünk, mi ennyire jöttünk, ki...szóval mire lejár itt a dolog, addigra meg már elfogadom, hogy itt ilyen a rendszer és kész !Hát igen,más ország, más kultúra...más hozzá állás ! Az adminisztrációjuk mondjuk nagyon jó, minden le van dokumentálva, meg a terhes kiskönyv is A/4-es, komolx dosszié hasznos infókkal, no meg ha beteg vagy, és gyógyszer kell, azt inygen kapod, mert terhes vagy és megjár neked ! :) Ezek viszont mind pozitív dolgok, amiben kellemsen csalódtam :) !Szóval,ne aggódj, át tudom érezni, de én is most már megnyugodtam, hogy a 16.hétben járok, és eddig mindent rendben találtak... !Neked is így lesz !

Sok sikert, szerencsét, örömöt a babához :)

Üdv, a 16.hetes leszavazott, a második helyről :(

2008. okt. 21. 20:57
 13/13 A kérdező kommentje:

Utolso (es egyben masodik) valaszolonak meg egyszer koszi az infokat.

Lehet, hogy azert szavaztak le, mert nem a "mirol maradok le?" kerdesre valaszoltal? Szerintem Te a "Es minden ami meg eszetekbe jut."-ot nagyon jol kifejtetted.

Nekem nagyon sok hasznos informacio volt a valaszodban.

Szerencsere az nem zavar, hogy nodoki nem lat. Elvegre nem is vagyok beteg, a midwife-okat pedig erre kepeztek ki.

A bizonytalansagomat az elso uh-ig pedig csak lekuzdom majd? :-) sokat segitenek az itteni valaszok.

2008. okt. 22. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!