Lelki válság - két hét múlva szülök. Mit tegyek? Többi lent.
32 évesek vagyunk a Párommal. Két éve ismerjük egymást, nem vagyunk házasok, jövőre terveztük az esküvőt. Mindkettőnknek első baba lesz, tervezett baba.
Megismerkedésünk után kb 4 hónappal hullámvölgy volt a kapcsolatunkban, nem éreztem jól magamat Mellette, nem kaptam elég szeretetet. Ezt többször elmondtam a Páromnak, nem változott semmi. Hiba volt, de elfogadtam egy másik férfi közeledését akkor, és 4 napig egy másik Férfi mellett voltam. Rögtön utána megbántam, őszintén elmondtam a Páromnak.
Volt egy pár hetes szünet, aztán leültünk beszélgetni, átbeszéltünk mindent. És tiszta lappal újrakezdtük a kapcsolatot. Ennek több mint 1 éve. Ő is változott miattam, én is változtam. Őszintén megbeszéltük, ki mit rontott el. Akkoriban egy nő felkeresett engem hogy a Párom megcsalt. Rákérdeztem Nála, azt mondta, nem igaz. Hittem Neki, hiszen akkor indultunk tiszta lappal, bíztam Benne, gondoltam elmondta volna a megcsalást, ahogyan én is elmondtam.
Babát terveztük, meg is fogant, örömmel várjuk a kislányunkat! A kapcsolatunk jó volt, jött minden vizsgálatra, közösen csináltunk mindent. Boldogok voltunk.
Két hét múlva szülök, programozott császárom lesz. Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy a Párom megcsalt. Nem hagyott nyugodni a gondolat, rákérdeztem tegnap délután. És bevallotta, hogy igen, 1 alkalommal félrelépett, amikor én is, tehát tavaly év elején. Elmondása szerint azért tette, hogy visszaadja nekem a megcsalást.
Na és itt bennem eltört tegnap valami. Nem azért, mert anno megcsalt, hiszen én is megcsaltam Őt. Hanem, mert ilyen sok ideig letagadta előttem! Amikor tiszta lappal indultunk, el kellett volna mondania nekem. Én azt hittem, hogy őszinte a kapcsolatunk. Megbocsájtottam volna azt a félrelépését, ha akkor elmondja rögtön. De hogy most derült ki, 2 héttel a szülés előtt... Hatalmasat csalódtam! Én lelkileg össze vagyok törve. A tegnap délutánt és az éjszakát végig bőgtem. Hogy ennyi időn át hazudott nekem.
Szerintetek mit csináljak? Szakítsam meg a kapcsolatot végleg? Mert most csak erre tudok gondolni. Ha egy kapcsolatban nincs őszinteség, akkor annak vére. Minden összedőlt bennem a hazugság miatt. Gerinctelennek tartom.
Persze azóta folyton sms-t írogat hogy nem akar elveszíteni és szeret meg minden, de úgy érzem, nekem ez így nem megy.
Tudom, ez az én életem, nekem kell dönteni. De Ti mit tennétek a helyemben? Bocsássak meg csak úgy? És ha másban is hazudott? Vagy zárjam le a kapcsolatot és neveljem a babát egyedül?
Ki vagyok borulva :'(
Nincs mit megbocsátani. Örült, hogy visszamentél, nem merte elmondani, mert akkor meg akkor tört volna el benned valami, amiért megcsalt és akkor hagytad volna ott. Igaza van, én se mondtam volna el (36/L).
Neked meg nincs mit a szemére vetni, azóta is bebizonyitotta, hogy imád téged és a közös gyereketeket. Ekkora hülyeséget még nem is hallottam, hogy mivel akkor letagadta szegény (jogosan szerintem) a dolgot, neked nem számit, amit azóta bizonyitott feléd, ezért elhagynád a gyerekkel együtt.
Tudom, hogy a hormonok is dolgoznak most benned, de hát azért gondolkozz már.
Megcsaltad te is, ő is, ő ezt félt bevallani neked, mert tartott a reakciódtól (igaza volt, lásd most is...), de azóta is szeret, imád téged. Ennyi.
És tuti nem hazudott másban, gondolj magadra, neked se jutott eszedbe se azóta megcsalni őt, sokat tettetek ti ketten már a közös boldogságért, nem kell bűnhődnie, mert akkor félt elmonsni neked valamit.
végülis is elmondta...
szerintem ha most minden rndben köztetek,akkor ilyenen ne gondolkodj,most a terhesség miatt érzékenyebb is vagy...
Szia!
Hát ez nehéz ügy...de tudod a férfiak már csak ilyenek.Nem hagyta a büszkesége, hogy csak ugy elsuhanjon a megcsalása felett.És vissza is vágott.Viszont ők nem olyan beismerőek mint mi (általában).Ha jól értelmezem itt nem is a megcsaláson van a hangsúly, hanem azon, hogy egy évig elhallgatta.De amugy jó a kapcsolatotok, működik minden, és lassan jön a kicsi lányotok.Szerintem butaság lenne ez miatt felrúgni mindent, ( a gyereknek is szüksége van az apjára) na meg amint irtad nem győz bocsánatot kérni.Én a helyedben még pár napig tartanám vele azt az 5 lépés távot, éreztetném,hogy pengeélen táncol, és akár el is veszíthet.Majd egy idő után leülnék, és elmagyaráznám neki mekkora fájdalmat okozott.
Nem szabad egyből megfutamodni a problémák elől.
31 hetes km.
Köszönöm a válaszokat és véleményeket. Ezek szerint csak én látom ilyen sötéten a dolgokat. Biztos a hormonok miatt is van, és valószínűleg igazatok van és kár lenne felrúgni mindent. Végülis azóta minden rendben, együtt vagyunk, boldogságban és tényleg bizonyította Ő is azt, hogy szeret, és mindketten nagyon várjuk a babát. Szülésre is bejön, pedig császár lesz. Valószínű tényleg csak én fújtam fel a dolgot :( Kívülről józanabbul látja az ember az ilyen helyzeteket.
Egyik válaszolónak: jól látod, nem a megcsalás ténye bánt, mert azt megérdemeltem. Hanem az eltitkolást. De igazad van, félt elmondani.
Köszönöm mégegyszer a bíztató és kijózanító szavakat!
Kedves Utolsó, nem csak most fő a bizalom és őszinteség. Amikor megcsaltam, én előtte kb 1 hónapig mondogattam Neki, hogy változtassunk mert nem jól van úgy, keveset törődik velem. Nem változtatott. Ezért léptem félre, természetesen nagy hiba volt. És én rögtön utána, már másnap el is mondtam Neki. De tudom, hogy a megcsalást megérdemeltem. Nekem az egy éves hazugsága fáj, és nem az, hogy visszaadta a megcsalást. De túl fogok lépni rajta és a babára koncentrálok, és a közös életre.
Igazatok van, egy babának szüksége van az Édesapjára, én apa nélkül nőttem fel, tudom, hogy nagy a hiánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!