Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet ezt végigcsinálni...

Hogyan lehet ezt végigcsinálni? Veszélyeztetett terhesség + 1,5 éves örökmozgó

Figyelt kérdés

Segítséget, ötleteket, tanácsot szeretnék kérni.

Ahogy a kérdésben is írtam, van egy 1,5 éves örökmozgó gyerekünk és úton a kistesó. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért mertük bevállalni a kb. 2 év korkülönbséget a gyerekek között, mert az első terhességem maga volt az álom: alig voltak tüneteim, ami volt az is hamar elmúlt. Ehhez képest most az 5. héten elkezdtem vérezni, kiderült, hogy van egy hematóma a petezsák mellett. Mostanra úgy tűnik, hogy a hematóma felszívódik, az embrió pedig egyre nagyobb, viszont emiatt jelenleg veszélyeztetett terhes vagyok. Elvileg egész nap pihennem kéne, de ezt egy 1,5 éves mellett lehetetlen kivitelezni.

A terhesség előtt volt egy remek napirendünk: reggeli után útnak indultunk, ami vagy azt jelentette, hogy 1,5-2 órán át sétáltunk vagy baba-mama programra mentünk, hazaérkezés után ebéd, majd a gyerek elment aludni. Ébredés után uzsonna, majd miután hazaért a férjem, csináltunk valamit hármasban. Ehhez képest most a reggeli után itthon maradunk, játszunk a lakásban, de kilenckor már az órát nézem, hogy mikor jön az ebéd utáni alvás. Tudom, szörnyű anya vagyok :'( De jelenleg az egész napos puffadás, émelygés, hányinger és fáradság miatt semmihez nincs erőm (hormonpótlást is kapok, ami fokozza a tünetek erősségét). Persze mindezt a gyerek is érzi, sokkal feszültebb, nyűgösebb és egyben anyásabb. Ráadásul látszik, hogy hiányzik neki a gyerektársaság.

A férjem segít, amiben csak tud, de nem vehet ki egy (vagy több) hónap szabit a terhességem miatt.

A tisztaságról már lemondtam, az ebédet is inkább rendeljük.

Egyedül abban bízom, hogy a 12. hét után jobb lesz a helyzet.

Bocsánat, hogy hosszú lett, de jól esett kipanaszolni magam!

8 hkm

2017. szept. 11. 13:54
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Ne viccelj már, egyáltalán nem vagy rossz anya! Természetes, hogy félted a magzatodat és a másfél évesedet is le szeretnéd kötni. Esetleg ilyen családi napközi nem lehet átmeneti megoldás? Vagy akár egy magánbölcsi, ahol társaságban van, nem is vinnéd minden nap, hogy ne legyen olyan nagy anyagi teher, de heti 3 nap neked is nagy segítség lenne szerintem.
2017. szept. 11. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk pont fordítva történt (ez a szerencsésebb verzió): az első várandósságom idején (a kisfiammal) veszélyeztetett voltam. Aztán 13 hónapos volt a kicsi fiam, amikor megfogant a kislányom, és álomterhesség volt.

Sajnálom, hogy Nálad így alakult, el tudom képzelbüni, hogy nagyon nehéz helyzetben lehetsz.

A második várandósságom legelején megfogadtam, hogy történjen bármi, a kisfiam nem érezhet semmi negatívat a kistesója érkezésével kapcsolatban, nem engedhetem, hogy hanyagolva érezze magát, nem tehetem meg Vele, hogy egy kipurcant anyát kap a korábbi energiabomba anyukája helyett. Szval én akkor - egy veszélyeztetett második terhesség esetén - úgy döntöttem volna, hogy minden marad a régi kerékvágásban, eszemben sincs a másfélévesemet intézménybe adni, inkább helybe hívtam volna a segítséget. Egy szuper pótnagyi vagy fiatal leányzó pont akkor tudott volna segíteni, amikor a helyzet megkövetelte volna. Próbáltam volna minél többet a kisfiammal lenni, esetleg egy hosszabb sétára adtam volna át a segítségemnek.

Anno, amikor hematómám volt a kisfiammal (a 7.hétben), 2 hetet kellett teljes ágynyugalomban töltenem, amikor tényleg csak tisztálkodni kelhettem föl, aztán a doki megultrahangozott, és mivel fölszívódott a hematóma, újra élhettem az életem. A veszélyeztetett terhességi besorolás megmaradt azért, hogy ne kelljen éjjeli műszakot vállalnom a munkahelyemen, egyébként mindent csinálhattam tovább úgy, ahogy szoktam.

Neked meddig kell feküdnöd? Azt az 1-2 hetet kibírjátok, kérj fizetett segítséget, utána (ha a doki engedi, de miért ne engedné, ha fölszívódott a hematóma?) újra lehetsz energikus anyuci-kismama.

2017. szept. 11. 14:19
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

Jól értem, hogy a gyerek most így egyáltalán nem levegőzik? Semmi séta, játszótér?

Fizetett segítség!

2017. szept. 11. 14:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg nem jó így se a picinek se neked, el se tudom képzelni az én másfél évesemet minden nap lakásba..

Lehet átsiklottam nagyszülők nem tudnak segíteni levinni délelöttönként játszótérre? Vagy dédszülő,barát,barátnő,keresztszülő mindegy csak kérj segítséget, gyereknek is szüksége van kiegyensúlyozott anyukára és levegőre főleg mert neki is le fog gyengülni az immunrendszere.

Ha tényleg senki nem tud segíteni én beadnám délelött bölcsibe nem tudom be lehet e még iratni vagy tényleg fizetett segítség.

2017. szept. 11. 14:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
babysitter vagy nagyszülők? Addig tudnál pihenni és a gyereknek is kell, hogy kint legyen.
2017. szept. 11. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez jutott eszembe, mint az elsőnek, ha nincs nagyszülői segítség. Nálunk volt, de egyrészt rájuk sem akartam mindig tukmálni a kicsit, másrészt szintén nem gyerektársaság. Nálunk annyiban volt más hogy majden kettő volt. Először nálunk is úgy volt hogy heti 2-3 napot megy, akkor is ebéd után megyek érte. Ehhez képest annyira bejött neki, hogy minden nap ment és még a kicsi születésekor sem maradt otthon. Ez akkor annyiból volt jó, hogy délelőtt koncentrálhattunk a picire délután meg ő volt a középpontban. Talán ezért is maradt el a testvérféltékenység.

Az enyém családi napközibe(mostmár bölcsi) járt. 60 ft/óra volt a díja + 445 ft a kaja (reggeli, ebéd, uzsi -ezt elhoztuk délben mivel nem aludt ott).

2017. szept. 11. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, nagyon aranyosak vagytok! :)

Itt minden állami és magán intézményben várólista van, több hónap lenne mire bárhova felvennék.

Természetesen hétköznap délutánonként férjem viszi a gyereket játszótérre, sétálni, illetve hétvégén próbálunk közösen szabadtéri programot szervezni, pl. állatkert, piknikezés. Egyszer-egyszer átmegyünk valamelyik rokonhoz és ott is játszik nagyokat a kertben. Igazából a hétköznapok a problémásak.

Dédszülő él a közelben, aki bár a korához (82 éves) képest fitt, de nem annyira, hogy egy ilyen kisgyerek után rohangáljon. Apósom önmagát sem tudja egyedül ellátni. Anyósom, a szüleim, a többi rokon és a közeli barátok messze élnek. A kisgyerekes anyuka barátaim pedig vagy nem tudnak segíteni mert több gyerekkel vannak otthon vagy most térnek vissza a munka világába.

Mindezzel számoltunk gyerekvállalás előtt, de álmomban sem hittem, hogy ennyire "lerobbanok" egyik percről a másikra.

2017. szept. 11. 14:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Jövőhéten megyek kontrollra. Ha addigra teljesen felszívódik a hematóma, akkor annyival előrébb leszünk, hogy szabadabban mozoghatok. A hormonpótlást viszont a 12. hétig szednem kell, különben a hirtelen változástól nagy valószínűséggel elvetélnék.

A hétvégi szabadtéri programokat értsétek úgy, hogy bár én is megyek, de ahol csak lehet leülök. Az állatkertezés is úgy ment, hogy ahol volt pad, ott leültem, addig férjem a gyerekkel megnézte a közelben lévő állatokat, majd mentünk a következő padhoz.

2017. szept. 11. 14:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát veszélyeztett terhesként az állatkert sem kéne, menjen mist az apukájával, te addig is pihenj!!!

A hétköznapojra sos bébiszitter.

2017. szept. 11. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!