Pajzsmirigy alulműködés korai terhesség esetén, ki mikor ment dokihoz?
köszönöm, akkor hétfőn telefonálok nekik rögtön...
majd döntenek, hogy elég e a teszt vagy kell nekik orvosi igazolás is.
Nekem pont volt időpontom endokirnológushoz előtte levő nap teszteltem pozit. Nekem is alulműködik, 4,8 ami babához magas, ezért volt vetélésem is.
Azóta szedtem rá gyógyszer, mikor pozit teszteltem előtte volt nézetve TSH 1,6 ami tökély, ám 6 hetesen megnéztük újra akkor már 3,8 volt. Így a doki emelte az adagot, és havi kontroll volt.
16 hetes korig kell figyelni rá, mert utána már a baba magának termeli a hormont. Mindig kell emelni a gyógyszeren a kismamáknak az elején, mert a babának is szüksége van a hormonra. Az a jobbik eset, ha már szedsz gyógyszert így nem lesz gond :) Aztán majd vérvétel és a doki megmondja mennyit emeljetek, de általában fél szemmel szoktak emeltetni.
Minden jót és jó egészséget!
Szintén zenész.
Nálunk ugyan még nincs pozitív, de én beszéltem az endokrinológussal erről - illetve ő hozta fel, nem is én kérdeztem. :D Azt mondta, hogyha sikerül a baba "magától", akkor nincs gond, a terhesség alatt változtatni kell majd az adagon, de a normál és a kezdeti terhességes határértékek között pici különbség van csak, ha alapból nem a felső határon mozogsz "épphogyjó" kategóriában (én nem, pont középérték a gyógyszerekkel), akkor nincs gond. Az első nőgyógyászati vizsgálatok után amúgy is menned kell, hiszen a betegség miatt kell a kontroll.
2 éve szedek a pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert. Pozitív teszt után azonnal mentem vérvételre majd az endokrinológushoz. Egyből meg is kellett emelni a gyógyszer adagot. 4 hetente nézik a TSH szintet.
Azt javaslom minél előbb keresd fel az endokrinológust.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!