Teherbe estem pajzsmirigy problémával, mi a következő lépés?
PCOS, és BASEDOW kórom van. Másfél év után az értékeim ,egy hónapja: TSh:1,33 ; FT4:17 ; FT3:6,1 ;TPO:11,3.
Csodával hatàros módon teherbe estem :) az endrokrinológusom egy hónap múlva tudna fogadni. Euthyrox 50et szedek,felrt,minden nap. Ezt valószínűleg megemeli? Most hogy teherbe estem hogyan változhat az értékem? Baj ha egy alá megy? Hetente levetetem addig a véremet hogy lássam hogy alakul, nem akarom hogy a babával bármi baj legyen, annyi rosszat olvasni itt. Ezzel az 1es Tsh-van mondjuk eléggé"zizegek" nem nagyon tudok koncentrálni alvás is nehezen megy bár azt mondják ez normális. Kedden megyek újra tsh vérvételre mert nem akarom hogy átessen túlműködésbe!Mire figyeljek oda még volt valaki hasonló helyzetben? Köszönöm :)
TSH-t 30 naponta lehet nézetni...
Inkább dokival beszélj, ne magadat kezeld, pláne tudás nélkül.
Ha valaki, én már ezerszer körbejártam a témát, 13 éve gyógyszert szedek, két gyereket szültem közben, mégse mernék magamtól gyógyszert beállítani, pláne nem terhesen.
Nem teljesen értem az előzőekből, hogy a szülészed tud róla, hogy hyper vagy, vagy sem.
Ha tud róla, hogy egy nő hyper és terhes, azt AZONNAL tovább fogja küldeni endokrinológushoz, nem egy hónap múlva.
Ez egy kritikus állapot, folyamatos kontrollt fog igényelni az egész terhesség, nem szabad semmivel várni.
1,33-as TSH-val pl. nem kellene, hogy ilyen tüneteket produkálj, úgy gondolom a terhes nők esetében az értékeket is más referenciatartományban vizsgálják.
A lényeg, hogy 2-3 napon belül orvosnál legyél, nem egy hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!