Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méhlepény ha kiszűri a...

A méhlepény ha kiszűri a káros anyagokat, akkor miért van megszabva, hogy mégis mit együnk, igyunk?

Figyelt kérdés
tudom hülye kérdés de érdekel hogy mégis miért kell oly sok esetben betartani hogy mit szabad és mit nem!
2008. okt. 20. 16:32
 1/7 A kérdező kommentje:
elsősorban a dohányzásra és az italra gondolok!
2008. okt. 20. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt találtam régebben: "Korábban úgy gondolták, hogy a méhlepény védõburokként megvédi a magzatot, így kiszûri a káros vegyi anyagokat is. Aggasztó módon azonban a káros vegyi anyagok átjutnak a méhlepényen, így az anya átadja ezeket a gyermekének. Honnan tudjuk ezt? Az USA-ban egy vizsgálat során újszülöttek köldökzsinórvérét elemezték. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük számos anyag rákot, idegrendszeri problémákat, születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez (pl. biszfenol-A, ftalátok, DDT). Egyes káros hatások (allergia, asztma, tanulási zavarok) csak évekkel, évtizedekkel késõbb jelentkeznek."

Egyébként egyáltalán nem szűr ki mindent, csak nagyjából, ezt is csak addig, amíg teljesen egészséges. Amint elkezd öregedni csökken ez a szűrő funkciója. Márpedig minél több káros hatás éri (dohányzás, alkohol) annál hamarabb öregszik. Azaz a folyamat egymást generálja.

2008. okt. 20. 16:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak nagyon kevés káros anyagot és kórokozót szűr ki, azt is kis mértékben. A méhlepény nem mindenható. Ezermillió módon meg tudod mérgezni a babát.

A ruha megvéd a hidegtől, akkor kimész e télen a -10 fokos jégesőbe egy szál pólóban?

2008. okt. 20. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell dohányozni, inni, drogozni és vödörszám kávét inni az tény, de ez a mit együnk és mit nem dolog kicsit túl van lihegve.
2008. okt. 20. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindent sajnos nem tud szűrni a méhlepény.

Egy kutatás pl. bebizonyította, hogy a dohányzó kismamák méhlepénye rendesen elszíneződik.

2008. okt. 20. 17:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs túllihegve a mit együnk és mit nem, mert egy terhes nő szervezete bizonyos ásványi anyagokból, vitaminokból és egyéb tápanyagokból sokkal többet kíván mint egy nem állapotos nőé. Ha bizonyos dolgok nagyban hiányoznak egy leendő anya étrendjéből, vagy épp túl sok van belőle, akkor annak tragikus kimenetelei lehetnek a babára nézve.

Sajnos manapság az iskolában az ilyen fontos dolgokat nem tanítják, helyette belesulykolnak mindenféle értelmetlen szemetet a kölykök fejébe, pedig néhánytíz óra alatt felületesen meg lehetne tanítani az embereket táplálkozni, akármilyen viccesen is hangzik.

2008. okt. 20. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem arra gondoltam, hogy egészségtelent együnk, meg azzal tömjük majd a gyerekeket is, hanem, hogy néha olyan kérdesek merülnek fel a mit lehet/ben lehet enni témakörben, hogy elgondolkodok azon, hogy ez csak vicc!

Amikor a fiammmal voltam terhes 9 éve, még nem volt iithon internet, így csomó dolog fel sem merült bennem, hogy ezt most szabad, vagy nem, hanem ösztönösen ettem, ittam csinálta ami jólesett és nem lett semmi bajunk.

Az a baj, hogy néha már a védőnők is olyan baromságokat mondanak.

2008. okt. 21. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!