Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is fél hogy összenyomja a...

Más is fél hogy összenyomja a picit? Más is fél, hogy a félelmei fognak bajt okozni? 30hetes vagyok. Félek már lefeküdni is. Egyszerűen alig birok a nagy hasam miatt leülni, lefeküdni, majd felülni. Nehezen mozgok. A baba is alig mozog.

Figyelt kérdés
ha a hátamon fekszem ugy fáj,ha az odalamon kényelmetlen. és ez a félelem hogy ráfekszem elég rossz érzés.ma pl kicsúszott alólam a gurulos szék és úgyan talpra estem de a 2 combom a hasamat megnyomta.nem fájt csak nem esett jól. az aggodalmam pedig csak nőtt hogy az arcán vagy valahól valamilyen sérülést okozok neki, vagy hogy nem lesz egészséges valami miatt.
2010. máj. 26. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Ne félj, a magzatvíz, hasfal,háj, méhfal, esetleg ha mellső fali a lepény, megvédi, ezek együtt kb5-15cm vastagok szoktak lenni, nem lsz semmi baja a babádnak.

én is megkérdeztem ezt a dokitól, Ő mondta, és még "viccesen" azt is, hogy max szúrószerszámmal lehet bántani.

Én is be szoktam ütni a hasam, meg biztos más is.

Jó egészséget!

2010. máj. 26. 14:39
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
A picid teljesen biztonságban van, foroghatsz nyugodtan. Odabent úgy képzeld el , mint egy halacskát egy vízzel teli nejlonzacskóban, ami ugyan össze van csomózva, de rugalmas a fala. Na azt nyomogathatod te 30szor is az asztalnak akkor sem lesz semmi baja a halacskának. Erre való a magzatvíz+ a méhet tartó szalagok. A nyomásról meg csak annyit, hogy ha nem érzel utána fájdalmat, akkor nem lehet nagy baj. Én a gyúródeszka szélét nyomtam hozzá a hasamhoz 35 hetesen. Még szerencse hogy anyám itt volt, mert ha ő nem nyugtat le, akkor biztos h a mentőket hívom a semmiért.... Szóval al tudom milyen érzés, de ezeken később jót fogsz nevetni :) Figyeld a baba mozgását, ha mozog nincs semmi gond. Egyébként a nyomódás nem látszik meg a babán, nyugi :)
2010. máj. 26. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Be fogsz golyózni, ez lesz a vége és a gyereket is majd burokban fogod nevelni annyira félsz...ejnye ejnye és ezt most a legjobb szándékkal mondtam:)

Most tényleg nem viccből mondom, de párnázd körbe a hasad...vegyél szivacsot csinálj belőle hasvédőt(varrd be egy anyagba) és kösd magadra.Meglásd meg fog nyugtatni (ruha felé tedd ne izzadj be)

2010. máj. 26. 14:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyat,aki aki azt állította,hogy a hasán aludt mág a végén is.

Nem tudom,mennyire igaz,csak a végeredményt láttam: erőss,egészséges,okos kiskúlányt!

Nekem az első volt olyan,hogy a 20. héttől mozgott rendesen,a 24. héttől apát szórakoztatta esténként, majd egyszer csak napi 2 átlag volt amikor éreztem mozgolódni odabent. Egészséges,nyugodt,szótfogadó gyerek lett,aki amint betöltötte a 2-t,szoba és ágytiszta lett,2.5 évesen verset mondott,tudta,melyik testrésze hol van...

Ha nagyon aggódsz,keresd fel az orvosod, meséld el,mi történt, csináljon 1 uh-t,ami amúgy is esedékes a 28-32. hét közt.

BOLDOG BABAVÁRÁST!!

2010. máj. 26. 14:45
 5/12 A kérdező kommentje:

olyan jó , hogy ilyen kedvesek vagytok!

Amikor már nagyon parázok , akkor szoktam magamnak mondani fél hangosan persze , más nem szokta hallani, hogy én vagyok a beteg nem a gyerek , hogy ilyeneket gondolok. Erre elnevetem magam , mert szerintem igaz is. asszem erre a betegségre mondják azt , hogy skizofrénia. más tüneteim is voltak már. igyekszem kezelni , de igy terhesen nehezebb. És amikor meggyőzöm magam nem lesz sem,mi baj , akkor meg ez jön elő , hogy ezek a gondolatok fognak bajt okozni ,mert a félelmeim fogják előidézni. alig várom , hogy meglegyen.

2010. máj. 26. 15:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Atyavilág, skizó...dehogy vagy Te az, csak egy aggódó kismama vagy, aki félti a születendő gyerkőcét!

Nehogy már ilyeneket gondolj magadról! Minden rendben lesz!

Amúgy az elején Én is agyon aggódtam magam, és Nekem is eszembe jutott, hogy ezzel, hogy mindig erre gondolok, elő is idézem a bajt, így tudatosan próbáltam magam nyugtatgatni, hogy minden okés lesz!

szióka:-)

2010. máj. 26. 17:05
 7/12 A kérdező kommentje:
köszi! aranyos vagy
2010. máj. 26. 17:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, lesz még ennél nagyobb parád is:)) Félre a tréfát, én megértem, hogy aggódsz, de ha megnyugtat, én is hason aludtam, mert mindketten úgy éreztük jól magunkat. a 39. hét végétől nem, mert már sehogy nem volt jó, de előtte végig hason! És a fiam gyönyörű, egészséges gyerek, nem nyomtam össze:)
2010. jún. 6. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:

semmi najotok nem lesz, én is volt, hogy arra ébredtem, hogy hason alszom és a babám keltett fel a mocorgásával. Én ezt pozitív dolognak éltem meg, hogy milyen nagyszerű bébim van, szól, ha neki kényelmetlen valami. :)

Egy barátnőm pedig konkrétan télen esett orra az utcán és szintén nem lett baja a babának és neki sem. Nagyon jól véd a hasfal, zsír, izom, méhfal, magzatburok, folyadék... Gondolj csak bele hány rétegben "párnázott"

Szkizofrén biztosan nem vagy, de ha ilyen erősek a félelmeid, akkor jó lenne, ha felkeresnél egy pszichológust,aki tudna egy kicsit enyhíteni rajta. Vannak kismama klubbok is, azok is nagyon jók lehetnek erre a célra!

2010. jún. 6. 17:07
 10/12 anonim ***** válasza:

A skizofrenia=tudathasadas.

Inkabb tul aggodo szorongo tipus vagy.

2010. jún. 6. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!