1,5 éves mellett másodikat váró anyukák - segítség nélkül hogy tudtok pihenni? Részletek lent.
Szia, van egy másfél évesem, és egy 18 hetes pocakom. Amikor a lányom alszik nappal, én is alszom. Este korán fekszem le. Házimunkákat gyorsan együtt reggel megcsináljuk.
Nekem sincs segítségem, de nincs is rá igényem mondjuk.
Ha fáradt vagyok, vagy szúrkál a hasam, nem futkosós játszóteres programunk van, hanem építőkockás rajzolós.
15 hós a "nagy" 17 hetes a kicsi. A házimunkát minimálisra csökkentem hétközben. Amíg Apa itthon van reggel és tud a gyerekkel foglalkozni azalatt gyorsan főzök, max. mosogatógép pakolás marad napközben, vagy mosás-teregetés. Ezeket úgy tudom csinálni, hogy etetőszékben kap pár falatot addig, vagy kijön velem az erkélyre.
Pihenés: enyém max. 1 órát alszik nappal, ezalatt szoktam netezni. így pihenni csak éjjel tudok.
Hétvége: ilyenkor Apa leviszi aj átszóra és 3 óra alatt csinálom meg a heti nagytakarítást.
Ez van... :(
nekem a nagy 10 hónapos volt,mikor újra babát vállaltunk.ha ezt tudom,biztosan várunk még....
most 19hónapos és egy energiabomba,én meg 40+2hetes vagyok.a fiam kb 6-7között kel,onnantól van mondjuk 9ig lehetőségem arra,hogy feltegyem a főzni valót,mosogassak,vagy bármi olyan elfoglaltságot csináljak,ami nem játék.Aztán ha időjárás engedi,séta egybekötve a postával bevásárlással.Majd dél körül kidől és jobb esetben alszik 1,5-2órát.Ilyenkor nekem megengedett fél-1óra netezés,vagy kevesebb,és bújok be mellé az ágyba.Szóval ha ő pihen,akkor én sem csinálok semmit.majd ébredés után megint van 1 órán,ami alatt az elmaradt dolgokat megcsinálhatom.Majd újra vagy séta,vagy kis barátokat látogatunk.És ez kitart úgy 6ig.Akkortájt (jobb esetben) megjön a nagypapa és kicsit lefárassza.Utána vacsi(már ha nem fogzik) és 7-8között fürdés,alvás.Ezután tudok leülni apával csetelni,mert nálunk apa Bécsben dolgozik,és csak péntek este jön haza.
Szóval nem egyszerű.És most ezzel az óriási pocakkal,amiből csak nem akar előbújni az öcsi.....
Sziasztok Sorstársak! Nálunk 16 hónapos a "nagyfiam" és én 28 hetes pocis vagyok. Segítség csak akkor, ha Apa hazaér, tehát este 6 után. Szerencsém annyi, hogy de. fél10-ig alszik, addig megfőzök, lemegy a mosás stb...ha felébredt irány az udvar, vagy a kis pajtásokkal talizunk, 12 után ebéd, és 'hál Istennek Ő 1-től 3-ig alszik. Ilyenkor én is tudok pihenni, netezni, olvasgatni... Most szerencsém van, mert a barátnőm elvitte magához, úgyhogy siesta van!
Egyébként nem egyszerű, mert elkezdtem zsibbadni. A bal karom, az újjaim teljesen nem az enyémek már. Nem híztam sokat 7kg-t, de az mind a pocin van. Állítólag hoszzú baba lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!