Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen ételeket, italokat,...

Milyen ételeket, italokat, stb. egyek-igyak, melyekben sok a természetes vitamin?

Figyelt kérdés

Főleg :vas,meg a kalcium érdekel.

Ez igaz?Vasat a spenótban,meg a céklában találok többnyire,és kalciumot meg a tejtermékekben?

Vagy még melyekben található meg?

Köszi szépen!

2010. máj. 26. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta egy szülészeten dolgozó, hogy minden nap egyek almát, mert tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, kálciumot, nyomelemeket, A-vitamint, B- komplex vitaminokat, kevés C-vitamint.

Itt megnézheted, miben mennyi kálcium van: [link]

Amiben sok vas van: A búzacsírában, babban, kagylóban, őszibarackban, tojássárgában, dióban, spárgában, csalánban és zabpehelyben.

2010. máj. 26. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Vas: vörös húsok máj, marhahús

cékla, sötétzöld leveles zöldségek ( saláta, brokkoli)

gabonafélék

Calcium: tejtermékek, mandula, mogyoró,zeller, avokádó,karfiol, zöldbab, hagyma, banán

2010. máj. 26. 11:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez komoly???Ennyi mindenben megtalálhatóak ezek a vitaminforrások?

Köszönöm a linket és a segítséget!

2010. máj. 26. 11:59
 4/5 anonim ***** válasza:

szia. én nem szedek terhesvitamint, a dokim tanácsára. így ő csak anynit kért: midnen nap egyek meg legalább egy vagy két almát héjastul (!!!) és akkor már tettem valamit magamért és a babámért! ha héját leszeded, csaknem 40%-al csökken a vitamintartalom.

azonkívül sok zöldet ettema folsav mniatt, mondjuk azt szedtem is. de én nem bírom a gyümölcsöt, így szinte csak almát ettem abból, meg nagyon sok zöldséget.

Azonkívül azt ajánlják hogy napi egy pohár tejet igyunk meg. én reggelire mindig iszom, hozzá egy paradicsom, vagy paparika vagy retek, tehát valamilyen zöldség.

ja, gratulálok :-)

2010. máj. 26. 12:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves UTolsó!

Én is gratulálok Neked is:)

Én sem szedek terhesvitamint,nem is említettem.

Jobb szeretem ami természetes:)

(oké,azért szedek vitaminként folsavat,meg vasat:)

2010. máj. 26. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!