Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Alkohollal készült étel...

Alkohollal készült étel mennyire veszélyes? Elillan főzés közben az alkohol ereje?

Figyelt kérdés
Anyósom temesvári sertés tokányt csinált és küldött belőle.Ő szokott bort is bele tenni.Gondolom nem tesz bele sokat.Nem ettem belőle csak 3-4 kanállal.Elillan főzés közben az alkohol vagy nem egészében?
2017. szept. 1. 23:26
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Elvileg igen. Az alkohol 70 fokon forr, ha főzés közben pár percig nem volt fedő az edényen, akkor elenyészően kevés maradhatott benne.

Egyyébként a pörkölteket (disznó, marha, vadhús) csak vörösborral szoktam felönteni, ebben és a saját (meg a beletett paprika, paradicsom) levében párolódik meg a hús, a végén leveszem a fedőt. Nem szoktunk vigyorogni utána, úgyhogy aligha marad benne számottevő alkohol.:-)

2017. szept. 1. 23:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első jól írta, én még annyit hozzátennék, hogy egy egészséges terhességben, még egy pohár sör sem ártalmas. Se a konyakos meggy, stb. Nem kell ennyire aggódni :)

Az ételekben levő alkohol tartalom teljesen elenyésző és ártalmatlan.

Nagyon jó egészséget és boldog babavárást.

2017. szept. 2. 07:29
 3/4 anonim ***** válasza:
9%

Nem írta jól az első. Nem megy el az alkohol, csak egy kis része. Szóval meglepően sok benne marad még hosszabb főzés esetén is.

[link]

Ha egy pohár bort se iszol, mert mondjuk terhes vagy, akkor ilyen kaját se egyél szerintem.

2017. szept. 2. 07:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Vérszegény vagyok, szedek rá vaskészítményt, plusz igyekszem magas vastartalmú ételeket enni. A nőgyógyászom épp a múltkor javasolta, hogy igyak meg időnként egy-egy pohár vörösbort. Kérdeztem, nem árt-e a babáknak. Azt mondta, akkor ártana, ha mindennap meginnék egy üveggel. Ez egy szakorvosi vélemény. (Egyébként nem ittam, de elhiszem neki, hogy 1-1 deci nem ártana.)

27+2 hkm

2017. szept. 2. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!