Éhezik a babám a hasamban? Olyan étvágytalan vagyok 1 hete kb. Vagy ne aggódjak ennyire? 21. hetes terhes vagyok.
Nem fog éhezni. Ugyanis ő nem abból táplálkozik, amit te aznap éppen bevittél, hanem ami a szervezetből "előállítódik" számára.
Én pl. fogytam 2 kg-ot a terhesség alatt (túlsúllyal, 75,5 kg-al kezdtem a terhességemet, 80 kg-al mentem szülni) és mégis lett egy 3,96 kg-os babám. :)
Az emberi anatómiába kicsit ásd bele magad. A köldökzsinór nem a gyomorba fut be. A vérkeringésből vonja ki a tápanyagokat, gyakorlatilag parazitaként működik a magzat. Ha kell, a csontjaidat, izomszövetedet bontja le, de "lehívja" a tápanyagokat a testedből.
Vérvétellel a vitaminok szintjét érdemes megnézetni a szervezetben, mert azokból véges a tartalék. Míg kálciumot a csontokból, fehérjét pedig az izomszövet bontásával is tud szerezni.
Anyukám 1944-ben született, a nagymamám a háború miatt óvóhelyen volt a terhessége alatt és végig éhezett. Anyukám a mai napig egészséges, pedig mostanra jó eséllyel kideült volna, ha problémát okozott volna az anyja éhezése.
Egy dologra figyelj: igyál sok vizet. A magzatvíz mennyisége miatt, mert a te folyadékháztartásod is sérülékeny.
A gyakori hányás miatt a gyomorsav kikezdi a fogzománcot. Ennyire savas közegben persze, hogy törni kezdenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!