26 hetes kismama vagyok,2 napja elkezdett dagadni a bokám. Mi a teendőm?
2 napja vettem észre először ,hogy vizesedem ,a lábfejem,de inkább a bokám. Inni kell illetve felpolcolni,mást tehetek még? Vagy ez nem fog elmúlni?
Csak félek,nehogy baj legyen belőle,mert én egész nap sétálok,jövök megyek. Nem szeretnék emiatt ágyban feküdni. köszönöm
Szerintem menj el a védőnőhöz egy vérnyomást méretni és vizeletet nézetni. Nem hiszem hogy toxémia de jobb elmenni és megbizonyosodni róla hogy tényleg nem az :)
Minimum 3 liter vizet igyál meg egy nap. És igen segít a lábak felpolcolása is.
Sósat ne nagyon egyél. Pl. sós ropi, csipsz, mogyoró stb.
Ha teheted, a főtt ételedbe se tegyél sót, vagy csak nagyon minimálisat.
Jókat írnak a többiek :)
Én még javaslom, a görögdinnyét (ha nem vagy cukros) illetve a piros retket. Nekem sokat segített, de az utolsó héten már semmi nem segített... felpolcolás nálam nem vált be és még kényelmetlen is volt XD
Kitartás!
irány a védőnő vagy az orvos. egy vizelet-fehérjét nézni kellene meg egy vérnyomást.
ha toxémia, nem az ágyadban fogsz feküdni, hanem a kórházban.
A kávénak van egy kis vízhajtó hatása, ha nem iszol és nincs vérnyomás gondod, akkor próbálj meg napi 1et.
Ahogy írták a sószegény étrend is fontos.
Próbálj többet pihenni felpóckolt lábbal.
Beszélj erről a kezelőorvosoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!