39 hetes kismama vagyok, a méhszájam is elkezdett kinyílni 2 hete. Az orvos nem mondta, hogy nem lehet sexelni, de azt mondta, hogy a vizsgálat után vérzés lehet, mert nyitva vagyok. A kérdésem tehát, hogy lehet ilyenkor sexelni vagy sem?
Hát szerintem köztudomású, hogy nyitott méhszájjal nem tanácsos szexelni, mert fertőzésveszélyt jelent a baba számára. Szóval attól, hogy nem mondta (mert éppen nem jutott eszébe, hogy felhívja rá a figyelmedet), még nem tanácsos, de nyilván mindenki maga dönt...
Nekem pl amikor vizsgálat után volt pici vérzés, és ugyanígy egyik együttlét után is, és említettem neki, a doki mondta, hogy akkor inkább kerüljük a szexet innentől kezdve, mert érzékeny az a terület már, pedig "még lehetne, mert zárt a méhszáj"...szóval tiszta sor, ha nem zárt, akkor nem tanácsos...
Hát a fertőzés veszéllyel egyetértek, de megelőzhető az is, szal az sztem nem indok..Én úgy tudom, hogy ha korábban kinyílik mint lehetne, tehát a 37. hét előtt, akkor azért nem szabad, mert beindíthatja a szülést, és koraszülés lehet..de az Én esetemben már nincs szó koraszülésről...
Viszont mivel első babámat várom, nincs tapasztalatom a terhességről, de nyilván utána néztem sok mindennek, ezzel kapcsolatban viszont még nem találtam egyértelmű választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!