11 hetes vagyok, napok óta nem hánytam, baj lehet? Első baba
Lehet, hogy most már kezdődnek megszűnni az első trimeszteres tünetek. A második trimeszter felé ezek elmúlnak.
Egyébként mindenkinél másképp alakul. Én az első trimeszterben csak egyetlen délelőtt éreztem kicsit rosszabbul magam, akkor hánytam is, de ennyi volt csak. Soha máskor nem volt rossz a közérzetem,és nem hánytam.
Ha nincs valami vészjósló tüneted (vérezgetés, nagyon erős görcsök), akkor ne aggódj!
Szia
Én 5.héttől minden nap hánytam a 9.hét közepéig azota kb 2 naponta. De mar eltelt 4-5 nap es max emelygek neha , a melleim mar nem erzekenyek sem a bimboim.. eddig meg nemtudtam meglenni :/ fajdalom nincs sem vér sem ilyesmi
Ha korábban vetéléseid voltak, az orvosod nem írt fel Utrogestan hüvelykapszulát? Nem árt semmit, nincsenek mellékhatásai, de babamegtartó hormon. Ha másért nem, önmagad megnyugtatásáért érdemes a 12-13. hétig.
A legtöbb nőgyógyász automatikusan felírja vetélés után.
Esetleg beszélj vele, vagy ha ő nem írja fel, menj máshoz..
Bár már nincs sok hátra az első trimeszteredből. Ha gondolod, menj vissza a nőgyógyászhoz, és mondd el neki őszintén, hogy már volt vetélésed, és most van egy baljós érzésed, stb-stb., nagyon szeretnéd megkérni egy újabb ultrahangra. Legfeljebb csúnyán válaszol (sajna ilyen a magyar egészségügy, ha sztk-s terhesgondozásra mész), de nem veszítesz vele, és fontos, hogy elengedhesd a félelmeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!