Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki vérszegény lett terhesen,...

Aki vérszegény lett terhesen, mivel pótolta a vasat? Javult a vérkép tőle?

Figyelt kérdés

Tablettákat próbáltam, de olyan szinten szorulást okoz és görcsöl a hasam tőle, hogy képtelen vagyok szedni. Most pezsgőtablettát iszok, de ez a vastartalma alapján szerintem annyit ér, mint halottnak a csók. :S

Aki nem tudott tablettát szedni, mivel próbálta pótolni? Azért a vénás pótlásig nem akarok eljutni.

2017. aug. 2. 11:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Na, megvan az eredmény, stagnál a haematokrit, megint 0,32!!! Pedig négy hét alatt rengeteget nőttek a babák. Az is valami, hogy nem romlott...
2017. aug. 2. 12:31
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Szerintem ikreknél nem rossz, hogy legalább stagnál, akkor valamit csak érnek. :)

Akkor kipróbálom én is a Käutert, de most nézem, hogy a céklában kb. alig van vas, és abból is alig szívódik fel vmi. Na mindegy, valami majd lesz.

Neked hemoglobint nem néznek?

2017. aug. 2. 12:38
 13/20 A kérdező kommentje:
És menni szirupot iszol, 60 ml-t naponta?
2017. aug. 2. 12:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen, a stagnálást ikrekkel négy hét alatt én hatalmas sikerként könyvelem el... :PPPP :DDD

De, néztek vasat is, az jó 16.6. A vörösvértestszám alacsony most is, 3,38 és a haemoglobin is, az 106. Nekem a dokim úgy magyarázta, hogy terhesség alatt nő a vérmennyiség, de a vérben az alakos elemek száma nem nő ilyen ütemben ezért "hígul" tulajdonképpen a vér. Nekem a haematokrit eredményt mondta perdöntőnek, hogy azon múlik majd kell-e és mikor az intravénás.

Pont ma rendeltem két üveg Kreuterblutot, mert kifogyóban van. Én az 500 ml-eset veszem, szerintem eleve az Internetpatikában a legolcsóbb és mivel 5000 Ft felett van, ingyen ki is hozzák.

2*10 ml-t iszom reggel és este, ennyit lehet naponta felnőtteknek, rá van írva, hogy többet nem lehet. Nekem úgy tűnik, hogy eddig ez bevált, folytatom továbbra is így, aztán havonta nézünk vérképet. :)

2017. aug. 2. 13:02
 15/20 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem voltam még várandós, de vashiányom így is volt már, nekem a Neo Ferro Folgamma volt jó.

Most vitaminban szedek vasat, ettől nincs székrekedésem, bár nincs annyi vas benne mint a receptes gyógyszerekben.

[link]

Nekem normál tartományba került a vasam mióta szedem.

2017. aug. 2. 13:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem a Humet R szirupot ajánlotta a dokim. Nem volt kontroll vérvételem, szóval nem tudom, hogy használt-e, de egy próbát megér.
2017. aug. 2. 14:42
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia! Én nővércéklát szedegetek. Eddig nekem is szorulásom volt az összes készítménytől, ettől viszont nem. Az elején volt kicsi hasmenés is, de megszokta a szervezetem és most már nincs :) Még nem tudok beszámolni arról, hogy javult e vérképem.

Üdv: 30+2 hkm

2017. aug. 2. 14:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is alapban vashiányos voltam a terhességek előtt. Sorbifer durules-t szedtem. Nekem is ez vált be csak.
2017. aug. 2. 14:48
 19/20 anonim ***** válasza:

Én szoptatás alatt aktiferrint szedtem,ettől nem volt bajom,az összes többitől hasfájás,gyomorfájás,székrekedés.Nem tudom,hogy azt lehet-e terhesség alatt is,de az szépen javított az értékeimen is!

Boldog babavárást!:)

2017. aug. 2. 17:37
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, és a sok választ! :)
2017. aug. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!