Aki vérszegény lett terhesen, mivel pótolta a vasat? Javult a vérkép tőle?
Tablettákat próbáltam, de olyan szinten szorulást okoz és görcsöl a hasam tőle, hogy képtelen vagyok szedni. Most pezsgőtablettát iszok, de ez a vastartalma alapján szerintem annyit ér, mint halottnak a csók. :S
Aki nem tudott tablettát szedni, mivel próbálta pótolni? Azért a vénás pótlásig nem akarok eljutni.
Én Kreuterblutot iszom, mellé 100%-os célkalevet és sok mákot eszem. Húst (főleg marha), májat is jó lenne sokat enni, de ebben a hőségben, nagyon nem esik jól a főtt étel. :(
Egy hónap alatt PICIT javultak az értékeim, most is épp egy véreredményre várok. Nekem is intavénás jön, ha 0,30 megy a haematokritom. :( Ikerterhes vagyok egyébként, nálam ez ugye tovább nehezíti a dolgokat.
22+6 hkm
Nekem a sürgősségi császár után kellett vasat tavaly szednem (Németországban), ott a kórházban tablettát adtak de mondták, hogy ha nem szeretnék szorulást akkor küldjem ki a férjem a gyógyszertárba és vetessek vele Floradix-ot. Megnéztem lehet Magyarországon is kapni...nekem bevált. Amúgy megkérdezheted a gyógyszertárban is, hogy mit tudnának még ajánlani.
A Sorbifert nem, a Neo Ferro-t próbáltam, meg a Maltofert. De a székrekedéstől meg úgy kijött az aranyerem, hogy 1,5 hétig mozgásképtelen vagyok. Tudom, gáz, de egyszerűen nem merek már tabit szedni. :S De lehet ezt még kipróbálom.
Nekem a nődokim azt mondta, a májat ne vigyem túlzásba, mert nagyon magas az A-vitamin-tartalma.
Nekem 3 héttel ezelőtt volt 0,30 a hematokrit, és 102 a hemoglobin, majd 2 hét múlva megyek vérvételre, de szerintem tovább romlott, mert most már érzem is, hogy nagyon fáradok. Jó lenne azért, ha egy icipicit javulna.
A céklát én is eszem+frissen csinálom a céklalevet, majd kihányom, olyan földízű. :D Remélem ér valamit. Köszi a tippeket!
Oké, ha megírod, megköszönöm! :)
Sajnos én is azt olvastam, hogy kajával szinte lehetetlen bevinni ilyenkor már elég vasat. :S
A céklát meg anyukámék termesztik, így ingyen van. De kezdek megundorodni tőle.
Ha csak szorulást okozna a tabi, azt nem bánnám, próbálgatnám a tabikat, amíg be nem válik az egyik, de tényleg nagyon durva aranyerem van, ami egyből kijön a székrekedéstől. Ráadásul a dokim szerint hiába próbálok ki többet, úgyis szorulást fog okozna nálam mind. Hát nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!