Férjemmel most jutottunk oda babát szeretnék. Nagyon sok rosszat hallottam ismerősöktől a szülésre, megkövezhettek de undorítónak tartom. Ha magánorvost fogadunk kérésre császároz?
SZerintem járd körbe ezt a témát jobban.
A császár egy komoly hasi műtét, több kockázattal. A hüvelyi szülés után "könnyebben" regenerálódik a szervezet. Persze, mindenre vannak ellenpéldák, de általánosan a császár a "nehezebb" szülés.
Persze, van orvos, aki a megfelelő vastagságú borítékért talál indokot a császárra.
Pénzzel bármit el lehet intézni.
Nekem két császárom volt (meg elsőre egy természetes szülés), hidd el, az is undorító.
Mikor mész a folyosón, a köpeny egyik zsebében a vizeletes zacskó, a másikba az, amibe a véres trugyi gyűlik, te meg tántorogsz, lábad között egy pelenkával.
A szülés minden formája egy "szükséges rossz", és a maga módján undorító. Ha te ilyenkor is királylánynak akarsz látszani, akkor fogadj örökbe. ;)
Nekem még messze a szülés, de ismerősi körben többen mondják, hogy inkább 2 természetes szülés, mint császár. A császár sem egy leányálom, 12 óra után össze kell szedned magad, és már a kezedbe nyomják a gyereket (persze ha nincs komplikáció), hogy kezd el ellátni, pedig még jóformán felülni sem tudsz, csak alig. Migrénes fejfájás akár több napig, a komplikációkról pedig ne is beszéljünk, hogy a seb elfertőződhet stb, volt akit 2x kellett felnyitni.
Aki természetes úton szült komplikáció nélkül, aznap estére/másnapra simán jött-ment, akit császároztak, hát nem nézett ki túl jól...
Szerintem gondold át.
Ha utálod a vér látványát akkor kérdem én,a több órás vajúdást hogyan csinálnád végig ami intenzíven fájdalmas??
Anyukám,ha neked undorító a szülés akkor még rohadtul nem vagy felkészülve a szülésre,babára,addig ne akarj anya lenni,amíg a vér a legnagyobb bajod (amit mellesleg nem is látsz majd mert szüléskor nem a lábad közét fogod nézegetni,utána meg olyan lesz pár hétig mint aki menstruál csak persze valamivel erősebb lesz)!!
A szülőszobán nem egy undorító dolog,hanem egy csoda történik,ahol megszületik a gyermeked aki mondhatni a semmiből fejlődött ki a pocakodban,és akkor láthatod ,érintheted meg először,először adhatsz neki immár anyaként puszit..nem ez nem undorító,ez CSODA!
Vér mindig van, sőt mondok gusztusosabbat tisztulási vérzés ami császár és természetes szülés után is van 6 hétig még büdös is.
Nekem császárom volt, míg feküdtem az őrzőbe a férjem segített szülésznőnek cserélni alattam a lepedőt hát volt vér rendesen.
Egyik se egy leányálom, bár természetes szülésbe nem volt részem de utána mikor kapod az oxitocin injekciót műtét után meg a baba szopizik olyan méhösszehúzódások lehetnek hogy ezzel se úszható meg sajnos a fájdalom.
Felkelés meg műtét után olyan mintha egyszerre szakadna le a helyéről a belső szerveid miközbe az alhasadba egy kés lenne.
Bár én könnyen felépültem császárból hála annak hogy transzfúzióm volt ,2 egység vért kellett kapnom annyit veszítettem műtét után, tehát vér az van, de erre fel kell készülni lelkiekben.
Nekem sokat segített hogy néztem a Hadas Kriszta hazajön a baba műsorait (mind fent van neten) és ott tényleg bemutatnak mindent, mind természetes mind császáros szülésből.
Én ezerszer inkább szültem volna természetes úton, mint császárral, de egy közel 5 kilós babánál nem volt más választásom. :(
Nagyot kellett vágni, begyulladt a sebem, a hasizmaimat HETEKIG nem tudtam használni, kínszenvedés volt minden leülés és felállás, és valóban császár után végig cipelhettem magammal a kis dréncsövemet, végén a véres tartállyal (amit nem cseréltek ki 3 napig). "Nagy élmény" 3-4 napig ezzel tusolni, enni, babát ellátni, figyelni arra, nehogy egy nagyobbat mozdulj és véletlenül kirántsd a hasadból. Bár mikor a doki húzza ki a friss hasi sebedből, és érzed, ahogy a vákuum tépi belülről a hasadat, az sem leányálom, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!