Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muvi sterilizalas 30alatt?

Muvi sterilizalas 30alatt?

Figyelt kérdés
Most várom második babamat, és itt meg is allnek a családtervezésben. Első kisfiammal császáros voltam, a második is program csaszárral fog születni. Olvastam róla, hogy már csak akkor végzik el Mo-on az elkottetest, ha van 3 gyerekem és elmultam 40. Igaz ez? Ha valaki mégis megkerülte a rendszert, hogy sikerült neki?

2017. júl. 21. 15:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon szigorú a szabályzás, és csak komoly egészségügyi indokkal csinálják meg, tehát ha súlyos kockázatot hordoz a terhesség (dominánsan öröklődő megbetegedés, anyai betegség). És akkor is kekeckednek rajta, mert a keresztény cigánytempó szaporodás országa vagyunk...
2017. júl. 21. 15:37
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Mármint úgy értem, hogy 40 alatt kell eü kockázat. Első voltam
2017. júl. 21. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Beszéljünk őszintén: mivel gondolom így is,úgy is nem kevés suskát pergetsz a dokinak, plusz fel is vagy nyitva - beszéld meg vele, hogy találjon ki valami indikációt, hogy műtét közben meg tudjátok oldani ezt a kis problémát.

Ha nem találsz rá megoldást most, akkor nézz szét a környező országok magánklinikáin (pl. szlovákia, magyarul is beszélnek) - nagyon jók a tapasztalatok.

2017. júl. 21. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
A második császár közben tőlem megkérdezném az orvos, pedig csak 25 voltam.
2017. júl. 21. 20:08
 5/11 anonim ***** válasza:
*megkérdezte
2017. júl. 21. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:

#3 Azért ezt kevesen vállalják be, ugyanis ha később mégis gyereket szeretne az illető, akkor bizony az orvos megüti a bokáját. (És nem ritka, hogy sterilizálás után történik egy válás, jön egy új párkapcsolat, és újra megjön az illető kedve a gyermekvállalásra.)

Kamu indokot hozni nem olyan egyszerű... és azért normális orvos nem is szereti dokumentáció és tiszta háttér nélkül csinálni. Egy császárhoz még behazudja bárki, hogy faros a gyerek vagy téraránytalanság van, egy sterilizáláshoz picit többet kell mondani és dokumentálni.

2017. júl. 22. 04:53
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Van mas modja is annak,hogy ne legyen tobb gyereked.

Nekem megvolt a papirom rola,3.csaszar kozben ingyen es bermentve meg is csinalta volna a dokim.de aztan meggondoltam magam.

Igy utolag nem is banom.3 fiam van,28 vagyok.lehet,hogy kesobb meg megprobalkozunk egy 4.el,mert nagyon szeretnek egy kislanyt.ez a terhesseg alatt pl. Eszembe se jutott.orultem,hogy egeszseges,nem bantam,hogy ujra fiu.

Aztan ahogy teltek a honapok szules utan....

Nem 100%,hogy belevagunk,de legalabb az eselyunk megvan.

Jelenleg hormonos spiralom van,nagyon feltem tole,komolyan.remegtem mikor mentem a dokimhoz felrakatni.aztan kellemeset csalodtam.

10 honapja 2-3 nap barnazassal letudom a mensim.nem kell ovszerezni,feszengeni egyebek.

Gondold jol vegig,barmi tortenhet,es akkor lehet banni fogod.

2017. júl. 22. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
#6: Nekem nincs gyerekem, és úgy csináltattam meg (igaz, egy évtizede még más volt a jogszabály). Életem legjobb döntése volt. Ha egy ugyanolyan visszavonhatatlan döntéshez, mint egy gyerekvállalás elég "idősnek" tekintjük az embert, akkor a "gyereknemvállaláshoz" is elég idősnek kell tekinteni
2017. júl. 22. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha most nem tudod elképzelni-és ha igy van, az nagyon helyes-, hogy a pároddal valaha szétmenjetek, valamint ha a párod is azt mondja, hogy nem akar harmadikat, akkor van egy sokkal egyszerűbb lehetőség! Sterilizálják a párodat! Mégiscsak egy sokkal kisebb műtétről van szó!!! Igy ha netán-ne adj Isten-egyszer szétmentek, és lesz új párod, neki is szülhetsz egy harmadikat.
2017. júl. 22. 20:47
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 Én készséggel elhiszem neked, hogy te komolyan gondoltad, de én a gyakorlatot látom. Nem ritka beavatkozás a petevezető plasztikázása, mert meggondolják magukat időközben a nők. Nem a lehetőséget szeretném elvenni senkitől, sőt a magyar szabályzást túl szigorúnak tartom, de az is helyes, hogy nem csinálják meg füttyszóra.
2017. júl. 23. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!