Sterilizálás (kifőzés) után elmoshatom mosogatószerrel a kifőzött cumit, cumisüveget, stb?
Most főztem ki(első használat előtt) a cumikat, cumisüvegeket, mellszívót, kis műanyag kanalakat és kifehéredtek a kemény víz miatt. Az lenne a kérdésem, hogy sterilizálás után ha még egyszer elmosom őket mosogatószerrel akkor megmarad a steril állapot? Lehet, hogy hülye kérdés, de még nem csináltam ilyet, mert első babám lesz. Előre is köszönöm a válaszokat.
35 hetes kismama
Előtte mosd el,mert utána már nem lesz steril.
Ha van pl. mikrós sterilizálód,akkor majd ráérsz a férjeddel megcsináltatni,mielőtt hazamentek,mert abban kb. 30 órát steril is marad,ha nem nyitod ki.
Hát a fehéredéssel,hogy mit tudunk majd kezdeni,nem tudom.
:)
34hkm
Szia!
Nem, utána már nem szabad elmosogatni, mert a mosogatószerben, vízben, szivacsban rengeteg a baci=már nem lesz steril.
Ajánlom Neked a Chicco fertőtlenítő folyadékát. Abban áztatni kell, nem kell főzni, nem lesznek fehérek az eszközök.
Egy üveg sterilizáló folyadék sokáig elég és kb. 900-1200 Ft attól függ, hogy hol veszed (multikban is van)
Ha kész a sterilizálás, érdemes egy nagy zárható műanyag dobozban, tiszta textilpeluson tárolni a dolgokat.
3 gyermekes, gyerekszakápoló anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!