Terhesség Vs Sátorozás. Mit gondoltok?
28 hetes várandós vagyok, s most egy egy hetes sátorozásra készülök...
Sok elképedő tekintetet kapok, hogy:"Komolyan, jól átgondoltad?" Igen, szeretnék menni, s a terhességem is elég kellemes, egykét lecsúszása kivételével(3 naponta egyszer talán) semmi gondom nincs, kertet gondozok, takarítok... pici sarokfájdalmam van meg a farokcsontom érzékeny, de ott semmi megerőltető nem lesz hogy a parton meg a sátor körül pihenek, társaságban vagyok legalább, nem a négy fal közt...
Mit ajánlotok, mi az amit feltétlen vigyek? Várandós gondozási papírjaim velem, alap a szúnyog és kullancsírtó, a kempingnek van egy fürdő tava is... kis fehér pólóval a hasra parton pihenéshez és dupla fürdőruhával készültem, hogy a vizeset egyből lecserélhessem, kimoshassam, fertőzésveszély elkerülése fontos, Zuhany van, 120-as vendégmatrac a kényelem érdekében, és pár keményebb párna... Valami mást ajánlotok esetleg???
Mindenképpen zokni éjszakára és plusz pléd a derekadra. Nehogy föld közelben felfázz! Vagy rakjatok le plédeket a sátor "padlójára", hogy ne sugározzon hideget a föld.
Napernyőt nem írtál. Ha nincs árnyék, csinálj magadnak.
A napozást nem a pocakod miatt nem ajánlják, hanem neked lesz meleg a véred, magasabb a vérnyomásod és vérbőség lehet.
Én amúgy a partra biztosan készítenék valamilyen pihenő széket, ha a kemény földön nem tudnál ülni. Főleg ha már fáj a farcsontod.
Na meg előre megnézném, hogy hol van a közelben patika és kórház. De csak amiatt, hogy tudjam :) Nem kell "használni" is.
Próbálok főleg a fertőzésekre fokozottan figyelni..
21-hetesen diagnosztizáltak Streptococcus- és ureaplasma-fertozest,a 4. hét óta megvolt, vagy még régebb óta csak a terhességi hormonok feltuningolták... simán elvetélhettem volna :(... a doki szimpla Candidának tekintette, így csak arra kaptam gyógyszert... De már a legutóbbi szűrés szerint már negatív, másik doki mondt, nincs már baj így, csak burokrepesztés, s szülésnél van esélye fertőzésveszélyre, addig a méhfal védi... Így főleg a szülés idejéhez közeledve, minden hónapban készíttetek újabb szűrést... A tapasztalatok azt mutatják, hogy túlélő baba a fertőzésekkel szemben, nagyon meg akar születni... kis rugdosós, imádja magát este produkálni, szemmel látható :D...
Én 15 hetesen aludtam egy éjszakát egy tóparton, nekem elég volt. :D Mondjuk mi a szabad ég alatt aludtunk, egy pléden, hálózsákban. Alig bírtam felkelni, úgy fájt a derekam. :D
Pecázni ment ki a férjem és kicsit hosszúra nyúlt. :)
Most még csak 20 hetes vagyok, nekem kényelmi szempontokból nem lenne kedvem a sátorozáshoz, még normális körülmények között sem, de szerintem semmi gond nem lesz nálad. WC-n aggódnék egyedül, hogy elkapok valamit, máson nem aggódnék.
A féloldalas strandsátor hasznos, de ha nem árnyékban van, baromi meleg. :)
2-es vagyok.
Ha első éjszaka látod, nem lesz jó, akkor meg haza tudsz menni. Nem külföldre mentek gondolom 1 autóval. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!