Cukorterhelés előtt mikor szabad enni és mit?
Cukorterhelés délután? o.O
Én ilyet nem hallottam még. Nekem mindig kora reggel, reggeli előtt volt, és akkor előző este 6 után nem lehetett enni, éjfél után pedig inni sem.
A cukorterhelésnek mindenképp reggel kell lennie akkor kap az ember pontos értéket. Ez nagyon fura, hogy neked miért délután.. ilyenről még sose hallottam. Pont az lenne a lényege, hogy éh gyomorral hogyan reagál benned minden a cukor hatására. Egyébként vizet sokat szabad előtte inni, a 2 óra alatt jobb szeretik, ha nem isznak, de van ahol engedik, de érdemes minimálisra csökkenteni. Mozogni se nagyon szabad, hiszen mozgás hatására csökken a cukor. Bár ezt is mindenhol másképp kezelik.
Egy dolog ami biztos, hogy cukorterhelés kora reggel éhgyomorral. Szóval valami nálad nem stimmel.. kérdezz rá újra a dokidnál, vagy ha magánba akartál menni és direkt későre kértél időpontot akkor gyorsan változtasd meg.
Minden jót és jó eredményt kívánok majd :)
Valóban furcsa, biztosan nem nézted félre az időpontot? Vérvételt eddig bármilyen kórházban csak reggeli órákban láttam, a cukorterhet meg pláne, azokkal szokták kezdeni a várakozás miatt...
Normális esetben egyébként hogyha reggel fél7re mész vérvételre, akkor 6 után enni, éjfél után inni tilos (még vizet is!). Előtte ehetsz rendesen, bár nyilván nem érdemes aznapra időzíteni a nehéz, szénhidráttal tömött kajákat. :) De diétázni nem kell.
Ha valóban jó az időpont (de szerintem kérdezz rá még egyszer), akkor ezeket az időpontokat váltsd át, 8-10 órával előtte ne egyél már, 3-4 órával előre pedig már ne is igyál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!