Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad terhes nőnek...

Miért nem szabad terhes nőnek elöl ülni a kocsiba és bekötni magát?

Figyelt kérdés
2017. jún. 1. 07:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
En elol ulok es van ovterelom, be kell akasztani a biztonsagi ovet es akkor hirtelen fekezesnel tuti nem a hasamat nyomja meg.
2017. jún. 1. 08:01
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Én is övterelőt használok, rengeteget vezetek, de ha utas vagyok is elől ülök. Ha hátul ülnék is bekötném magam.
2017. jún. 1. 08:06
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenről még nem hallottam. Vicces lenne beülnöm a kocsimba hátra és várni hogy elvigyen dolgozni :D

Van övterelőm. Bekapcsolom azt is és kész.

2017. jún. 1. 08:08
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Erről nem hallottam. Én vezettem végig, pedig egy kisebb balesetem is volt 33 hetesen. Volt övterelőm, azt használtam.
2017. jún. 1. 09:08
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem azért hallhattad ezt, mert ha nincs övterelő akkor az ütközés megnyomhatja a pocakot és baj okozhat.

De most már vannak erre megoldások.

Van ismerősöm aki pocakosan szenvedett balesetet. Anyós ülésen ült, frontális ütközés. Lába törött sok helyen, szerencsére ennyivel megúszta. Babának sem lett baja.

2017. jún. 1. 09:55
 6/19 anonim ***** válasza:
42%

Nyilván az anyósülésre gondolsz, ami a legveszélyesebb hely minden autóban. ha nem te vezetsz, akkor balra hátra ülj.

Öv szükséges, övterelővel.

2017. jún. 1. 10:36
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Belekötni konkrétan kötelező! Mindegy milyen állapotban vagy!

Az övterelő használata pedig erősen ajánlott.

Nyugodtan ülhetsz elöl vagy hátul is.

2017. jún. 1. 10:49
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi utolsó vagyok, szóval bekötni kötelező az övet, csak elrontottam.
2017. jún. 1. 10:50
 9/19 anonim ***** válasza:
66%

Én is övterelővel vezettem, meg persze használva a biztonsági övet.

Még az jutott eszembe, hogy gyermeknek pl. azért nem szabad elöl utaznia (pl. hordozóban elölre becsatolva), mert ha ne adj' isten kinyílik a légzsák, agyon is nyomja a picit. Ha mégis előre kötnénk be, csakis háttal, és előtte ki kell iktatni a légzsákot.

Lehet, hogy a terhes pocakot is a légzsáktól kell óvni, ezt nem tudom. De tény, hogy ha terhesen vezetnem kell, nincs sok választásom, hogy hová üljek😃

2017. jún. 1. 10:58
 10/19 anonim ***** válasza:
17%
A bal lábamat használom övterelőnek. Átdugom és becsatolom, ennyi.
2017. jún. 1. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!