Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az apasági nyilatkozatot...

Az apasági nyilatkozatot hogyan kell intézni? Mi a pontos folyamata?

Figyelt kérdés
2010. máj. 20. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Érdeklődj az önkormányzatnál,ahol laksz,azon belül pedig az anyakönyvi hivatalban.

Pár napja is volt egy ilyen kérdés itt,és azt láttam,h nagyon eltérőek a követelmények.

Nálunk(Pécsett) pl csak az én és a párom személyije és a terhes kiskönyvem kellett és negyed óra alatt már megvolt a papír.

Van ahol 30ik hét előtt nem lehet,van ahol kell hajadoni igazolás,van ahol orvostól kell külön igazolás,h terhes a nő stb.

Szóval szerintem érdeklődd meg,h nálatok pontosan mi kell.

Sok szerencsét:-)

40 hetes km

2010. máj. 20. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Amit javasolni tudok a mi esetünkből kiindulva, akárki akármit mond legyen nálatok:

- hajadonsági nyilatkozat

- az orvostól egy igazolás, hogy hány hetes terhes vagy, mi a fogantatás feltételezett időpontja, és mi a szülés várható időpontja. Legyen rajta évszám is, mert a miénkről lehagyták a 2009 és 2010 évszámokat, így vissza kellett mennünk a kórházba újat kérni, és ezzel elment egy délelőttünk.

- terheskiskönyved, amiben az utolsó mensturáció dátuma, valamint a várható szülés időpontja is évszámmal együtt szerepeljen

- mindkettőtök személyi igazolványa, valamint lakcímkártyátok

És az adatok visszaolvasásánál nagyon figyeljetek a személyi számotok helyességére, valamint a személyi érvényességének dátumára.

Nálunk annyi hibát vétettek, hogy a valóban 15 perces rituálé kb, másfél órába telt. Ráadásul ugye előtte lévő nap is bent voltunk, aztán a kórházban fél nap... Sok sikert.

2010. máj. 21. 08:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi most csináltattuk meg a héten.bementünk az önkormányzathoz,kitöltöttek egy hajadoni igazolást...átmentünk a népjólétishez..és ott csinálták meg.

ami kellett hozzá nálunk az orvosi igazolás a terhességről,a hajadoni igazolás,és a 2 személyi..

de érdeklődd meg mert sok helyen kérik a születési anyakönyvi kivonatokat is...

2010. máj. 21. 10:16
 4/5 anonim ***** válasza:

nekünk az anyakönyvvezető csinálta.

először nyomtatott egy papírt, hogy hajadon vagyok

aztán kellett a párom és az én személyim és lakcímkártyám

orvostól az igazolás, hogy terhes vagyok

kb. negyedóra alatt megvolt, abból 10 percig aláírtunk:)

ja és nyilatkozni kellett, hogy mi lesz a vezetékneve!

de telefonon érdeklődj, mert nagyobb településeken időpontot kell kérni, nem lehet csak úgy besétálni!

2010. máj. 21. 13:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Kisvárosban élek, úgyhogy lehet hogy én először bemegyek egyedül megérdeklődni mi szükséges hozzá, és ha ezek megvannak, csak utána indulok neki a párommal.

Boldog babavárást!

2010. máj. 21. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!