Az apasági nyilatkozatot hogyan kell intézni? Mi a pontos folyamata?
Érdeklődj az önkormányzatnál,ahol laksz,azon belül pedig az anyakönyvi hivatalban.
Pár napja is volt egy ilyen kérdés itt,és azt láttam,h nagyon eltérőek a követelmények.
Nálunk(Pécsett) pl csak az én és a párom személyije és a terhes kiskönyvem kellett és negyed óra alatt már megvolt a papír.
Van ahol 30ik hét előtt nem lehet,van ahol kell hajadoni igazolás,van ahol orvostól kell külön igazolás,h terhes a nő stb.
Szóval szerintem érdeklődd meg,h nálatok pontosan mi kell.
Sok szerencsét:-)
40 hetes km
Amit javasolni tudok a mi esetünkből kiindulva, akárki akármit mond legyen nálatok:
- hajadonsági nyilatkozat
- az orvostól egy igazolás, hogy hány hetes terhes vagy, mi a fogantatás feltételezett időpontja, és mi a szülés várható időpontja. Legyen rajta évszám is, mert a miénkről lehagyták a 2009 és 2010 évszámokat, így vissza kellett mennünk a kórházba újat kérni, és ezzel elment egy délelőttünk.
- terheskiskönyved, amiben az utolsó mensturáció dátuma, valamint a várható szülés időpontja is évszámmal együtt szerepeljen
- mindkettőtök személyi igazolványa, valamint lakcímkártyátok
És az adatok visszaolvasásánál nagyon figyeljetek a személyi számotok helyességére, valamint a személyi érvényességének dátumára.
Nálunk annyi hibát vétettek, hogy a valóban 15 perces rituálé kb, másfél órába telt. Ráadásul ugye előtte lévő nap is bent voltunk, aztán a kórházban fél nap... Sok sikert.
Mi most csináltattuk meg a héten.bementünk az önkormányzathoz,kitöltöttek egy hajadoni igazolást...átmentünk a népjólétishez..és ott csinálták meg.
ami kellett hozzá nálunk az orvosi igazolás a terhességről,a hajadoni igazolás,és a 2 személyi..
de érdeklődd meg mert sok helyen kérik a születési anyakönyvi kivonatokat is...
nekünk az anyakönyvvezető csinálta.
először nyomtatott egy papírt, hogy hajadon vagyok
aztán kellett a párom és az én személyim és lakcímkártyám
orvostól az igazolás, hogy terhes vagyok
kb. negyedóra alatt megvolt, abból 10 percig aláírtunk:)
ja és nyilatkozni kellett, hogy mi lesz a vezetékneve!
de telefonon érdeklődj, mert nagyobb településeken időpontot kell kérni, nem lehet csak úgy besétálni!
Köszönöm a válaszokat!Kisvárosban élek, úgyhogy lehet hogy én először bemegyek egyedül megérdeklődni mi szükséges hozzá, és ha ezek megvannak, csak utána indulok neki a párommal.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!