Hogy kell terhesen diétázni úgy, hogy ne legyek éhes?
Tudom, nagyon bugyuta kérdés, de mindig is vékony voltam, függetlenül attól, hogy mit és mennyit ettem, így hozzászoktam, hogy akár este 10-kor is ehettem nutellás kenyeret.
Viszont! Alig múltam 17 hetes terhes, és már 4 kg plusz van rajtam. Nem akarok azok közé tartozni, akik 20 kiló plusszal mennek szülni, mert tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges, így szeretnék ez ellen időben tenni. Viszont az a helyzet, hogy éhezni sem akarok. Rossz érzés, és nem hiszem, hogy terhesen hagyni kellene korogni a gyomrot.
Tehát mi az, ami laktat, de nem pakol rám plusz kilókat?
Azt hiszem gyors az anyagcserém és salátával pl. képtelen vagyok jól lakni valamiért. Tudnátok olyan gyorsan elérhető ételeket mondani, amik eltelítenek? Sokszor van olyan gondom, hogy rendszertelenül eszek (munkámból adódóan), így nem tudok vacsorázni, mert akkor épp nem vagyok éhes, viszont este 10-kor már a hűtőt is keresztbe harapnám. Ilyenkor egy egyszerű szendvics már nem elég, ezért jobb híján egy nutellás kenyérrel oltom az éhségemet. Ezt nyilván nem kéne folytatnom. De mit ehetnék akkor, ami gyors és az éhséget is csillapítja?
Azért estem kicsit kétségbe, mert most az elmúlt 1,5 hétben 1,5 kiló jött fel rám. Tény, hogy érettségiztetek, így konkrétan 7.30-17.30 között vagy ülök, vagy a nekünk készített szendvicseket eszem, mert nagyon mást nem lehet csinálni. De félek, hogy nem csak ezen múlik a hízásom, hanem talán a gyomrom is tágul.
Bocsánat a kisregényért, de ki kellett írnom magamból, és addig sem ettem legalább. :)
A görög saláta is olyan, hogy egyszer kell megcsiálni, utána meg rájárhatsz.
Vagy elmégy veszel csirkemellet, egyszer kell az időt rászánni, szépen felvágod vékony szeletekre és úgy zacskózod be. Még ha le is fagyasztod 1-2 szelet nagyon gyorsan kienged mikor kell. 2-2 perc alatt megsül egy-egy oldala és rendes friss főtt ételed van 5 perc alatt, csak egyszer kellett előkészíteni. Manapság már rizs is kapható olyan, ami egy személyes kiszerelés, csak két percre a mikróba kell tenni, és kész is van (igaz kb. 600 forint egy csomag, én csak tűzoltásnak tartom itthon)
Szóval az egész olyan, hogy egy rakás tök jó dolgot lehet azonnal megenni, csak egyszer kell rászánni az időt és előkészíteni, elkészíteni. Azért csak tudsz néha erre szánni időt.
Na akkor reagálnék megint :) A gyorsaság a férjem miatt fontos szempont, mert agyvérzést kap attól, hogy ő már menne aludni, amikor en kitalálom, hogy éhes vagyok.
Nálunk Lidl van, így annak a tejes kiőrlésű termékeit próbáltam, de adok a dolognak még egy lehetőséget, hátha... Egyébként kaptam most itt pár remek ötletet, köszönöm nektek!
A Nutella nem laktat, hanem telít. Nem ugyanaz. :) Míg ilyenkor meg birnék enni 3-4 sonkás szendvicset paprikával, addig 1 szelet nutellas kenyértől is csendben marad a gyomrom, mert eltelít.
A gyomorsavra már én is gyanakodtam régebben. Jellemzően ha eszek valami zöldséget (paradicsom/paprika/uborka) a szendvicshez, akkor még nehezebben telek el. Ez a bajom a salátás hússal is. Így mindig 2-3-szor akkora adagot eszek meg, mert csak eszek és eszek és nem lakok jól. Ez lehet a gyomorsav miatt?
Nem kell egybe lenyomni 3-4 szendvicset. Én is le tudnék annyit nyomni, de nem kell. Lenyomok egyet és utána egy kis idő eltelik és jé, mégis elég. A salátás húshoz is írjuk, hogy krumpli, rizs, egy szelet kenyér mehet. Csak ne az legyen túlsúlyban.
Remélem valami bejön, de ennél jobb ötletek nincsenek, gondolom te se vártál mást, így viszont tényleg nehéz lesz, ha az összes egészséges alternatívára közlöd, hogy az nem jó, meg amúgy is abból meg 4x annyit eszel akkor. Mondjuk még mindig jobb olyan dolgoktól meghízni, amiben cukron kívül még legalább valami más is van.
Nem olvastam el a válaszokat, csak beleolvastam a kommentjeidbe.
Kattanj már le a nutellás kenyér áldásos hatásairól, ha jót akarsz magadnak meg a babádnak!!!
NEM ELTELÍT, hanem mivel cukorból van, rettenet gyorsan megemel a vércukorszintedet, ettől elmúlik az éhségérzet. Két kanál kristálycukorral pont ugyanezt a hatást érnéd el, kevesebb élvezettel.
Írod, hogy egész nap nem eszel rendesen, szerinted az egész napos éhezés után az este 10-es cukor+zsír kombináció mennyi tápanyaggal látja el a szervezetedet meg a babáét?
Mit szeretnél? Terhességi cukorbetegséget? Mert a legjobb úton vagy felé, és akkor viszont a nutellás üveget sem nézheted meg, nem hogy a nutellát.
Inkább egyél 3-4 sonkás szendvicset paprikával, aminek van tápértéke, még akkor is, ha este 10 óra van, és akkor is, ha a férjed türelmetlen (egyébként meg szerintem nagyfiú már, egyedül is le tud feküdni, ha akar), kevesebb kárt okozol.
Nagyjából a 25. hétig én is ettem minden este 10-kor, anélkül nem tudtam végigaludni az éjszakát, pedig 7-kor vacsoráztunk is rendesen, A 25. hétig semmit nem híztam, most a vége felé 8 kilónál tartok, szerintem ez lesz a vége. De én rendes kaját ettem, nem cukrot zsírral. És nem is salátát, mert azzal én sem lakom jól. És a fehér kenyérrel is teljese jól elvagyok, ha kell.
Amiket írsz, az mind magyarázkodás, egyszerűen cukorfüggő vagy.
Félreértés ne legyen: lehet enni nutellás kenyeret IS, nomrális mértékben, mondjuk hetene egyszer, de nem este 10-kor, és főleg nem minden nap.
De hiába írogatunk itt neked, a megoldás egyedül benned van, neked kell dönteni, hogy miket fogadsz meg és miket nem.
A sparos teljes kiőrlésű magvas zsemle tényleg nagyon finom egyébként. Vastagon kell megtölteni sajttal, sonkával, natúr csirkemellel vagy heti 1szer halkonzervvel és mellé friss paradicsomot, paprikát, uborkát egyél. Én egy ilyen szendviccsel jól lakok, a férjem is. Pedig igen jó étvágyunk van.
A natúr joghurt idénygyümölccsel is nagyon jó. Én zabpelyhet, búzakorpát is teszek bele meg egy csepp mézet.
A lényeg, hogy a finomított szénhidrátok kevésbé domináljanak az étrendedben, helyette több zöldséget pakolj a tányérra.
A 15-ös válaszolóval egyet értek, akkor is, ha kicsit nyersen fogalmazott :)
Párod aludhat egyedül is, most te kismama vagy kell a kaja és pont, ha hajnali 3-kor akkor akkor. A legrosszabb dolog amit tehetsz, hogy cukrot eszel késő este meg össze vissza.
És megsúgom, hogy alapvetően sose leszel jól lakott főleg az utolsó trimeszterben... non stop tudnék enni, de úgy, hogy nem eszek sokat, de két perc után mintha azt se ettem volna meg. 160g-os CH diétán vagyok, bár már nem igen tartom.
Sokat segít, ha naponta többször eszel, mondjuk 2 óránként valamit. Cukrot lisztet kerülöd, vagy legalábbis minimálisra csökkented már nyert ügyed van. A baba fejlődéséhez és egészségéhez fontos a változatos táplálkozás. Nem kell itt eget rengető diétába kezdened vagy akármi, csupán ésszel kell enni "ez a hallgass az eszedre ne a gyomrodra dolog" :D
34 hetes vagyok 6 kiló jött fel ami nem sok. Eleinte el lettem volna étel nélkül annyira nem kellett semmi, de ÉSSZEL voltam és legalább reggeli ebéd vacsi megvolt, még ha csak madár adag is... 17. héttől indult felfele a súlyom. Kb 9. héttől ettem mindent ami jól esett, de nem két ember helyett.
Cukrom jó volt, de ahogy haladtam a terhességben kezdett romlani.. így a napi sütiadagról le kellett mondanom, így nem eszek minden nap édességet, csak 2-3 naponta és akkor is csak keveset.
Szóval bármit lehet enni, csak figyelni kell pár alap dologra... teljes kiőrlésű vagy rozsos pékárú, sok zöldség és hús. Tejes dolgokat délután, illetve gyümit is csak délután. Vacsira inkább a szendvics zöldséggel, a nutellás kenyeret, meg inkább délután, ha nem tudsz róla lemondani. Csak egy picit kell figyelni mit mikor eszel de estére cukrosat nem szabad. Az, hogy valami téged eltelít egy kis időre az a babának még nagyon nem jó. Csak a te kényelmedet szolgálja.
Minden jót és vigyázz a cukrokkal, nehogy cukros legyél :) És attól mert nem hízol sokat meg nem vagy kövér testalkat attól még simán lehetsz terhességi cukros, sőt a tapasztalatom szerint, kismama csoportunk több vékony! kismamája lett cukros... Szóval nagyon figyelni kell.
Minden jót és jó egészséget!!
Sajnálom, de az anyaság nem a diétáról és a fogyiról, csak az egészséges étkezésről szól.
Látom, pörögsz, dolgozol, és mindent kézben akarsz tartani.Ez oké, ezért szeret a párod, biztosan sikeres is vagy.
De: a terhesség más! Anya leszel. Tessék ráhagyni a TERMÉSZETRE a baba felépítését. Most kevesebben akarsz enni? Mintha csak az egyik ujjacskájából lecsippentenél egy darabot! De sebaj, legalább TE kevesebbet nyomsz!
Kevesebb tápanyagot adok a babának, kevesebbet is fejlődik.
Nos, igen, nem nutellával kell jóllakni. Csak te eszed? Minek van otthon? Egy vajas szalámis főtt tojásos, sajtos, paprikás szenyótól jóllaknál. (Most biztos jön: utálom a tojást!)
Te egyedi testi tulajdonságokkal rendelkezel. NEM TE MONDOD MEG, HOGYAN FOG A TE TESTED MAGÁBÓL FELÉPÍTENI EGY EGÉSZ, 90 ÉVES KORÁIG EGÉSZSÉGESEN MŰKÖDŐ BABÁT!
Ha ehhez 20 kilóra van szüksége, akkor ezt el kell fogadnod!
ELŐSZŐR CSINÁLJA AZ ÉLETBEN, SEGÍTS A TESTEDNEK!!!
És látod is, mi a hiba, akkor is enned kell, ha nem vagy éhes, ugyancsak nem miattad, a baba miatt.
Hidd el, te (az egód) ebben a szituban kispadra kell üljön.
Én életem legnyugisabb, legoldottabb időszakának tartottam a terhességet: napi önkéntes sport után csak finoman tornásztam, ÉS JÓKAT ETTEM. Elengedtem a felelősséget, a Jóistenre, a Természetre bíztam azt, ami nem állt amúgy sem hatalmamban, mert életemben először olyan helyzetbe kerültem, amit nem én alakítok!
És élveztem, hogy addig "tiltott" kajákat eszem, ettem tábla csokit egyszerre, aztán tapasztaltam, h rosszul van tőle a testem, agyam, vércukrom, és elhagytam a durva édességeket. Ettem téli hóesésben hatalmas Magnum jégkrémet hazafelé a Tecsóból, és pihentem, ha jólesett.
Ha végzel a nyárra, már ne az önző agyad utasítson, hagyd a testedre az irányítást.Én 23 kg pluszt vittem a szülésre, 170cm vagyok, 90-60-90-es amazon voltam.
Most 56 kg vagyok a picim 1,5 éves kora óta.
Na akkor azok számára, akik kb 20 mondat alapján alkotnak véleményt egy emberről.
1. Direkt kérdeztem, mert tisztában vagyok vele, hogy ez így nem helyes.
2. Változtatni szeretnék, ebben kértem segítséget, mert nem igazán tudtam milyen irányban induljak el.
3. Írtam, hogy egyik-masik ötlet megtetszett, tehát nem vetettem el mindent. De azt hadd döntsem már el, hogy szeretem-e a rozs es teljeskiorlesu kenyeret. Es nem vagyok hajlandó olyat enni, aminek az ízét még nem-kívánós állapotban sem tudtam sose elviselni. Nem azért osztottam meg ezt veletek, mert kifogást keresek, hanem mert gondoltam, hogy ha ezt tudjatok még rólam, akkor esetleg tudtok valamilyen más alternatívát ajánlani. Ahogyan érkeztek a túró, tojás, zab ötletek, amiknek örültem, mert ezeket szeretem. Ezt köszönöm.
4. Hogy miért van itthon Nutella? Mert korábban megtehettem, hogy akár naponta ettem, ha akartam, akkor többször is. Mert a súlyomat csak így tudtam tartani, sokszor egészségtelen ételekkel. De legalább már nem ugy nézték rám, mint egy anorexiásra az utcán. Korábban 167 cm-hez 48-50 kiló voltam. Aztán ezt sikerült felhúznom 54-55 kilóra, de ha sokáig nem ettem semmi különösebb szénhidrátot, akkor ez megint lejjebb csúszott. Így többek között Nutella segítségével tudtam tartani a már majdnem normális súlyt. Pedig imádom a különböző salátákat, roston sült csirkemellet.
5. Azt egy szóval sem mondtam, hogy mindennap nutellát eszek. Na pláne este 10-kor. Ezt konkrétan tegnap este csináltam, és ezen kívül még kb. 4 alkalommal (a 4 hónap alatt). De mivel tisztában vagyok vele, hogy nem jo, így ma reggel amint volt egy kis szünetem, egyből arra használtam, hogy megkerdezzem, mivel tudnám kiváltani, hogy legközelebb ne forduljon elő. De tudom, ítélkezni imád az ember :)
6. És igen. Kényelmes vagyok. Ki nem? De mint látjátok, tisztában vagyok vele, hogy ez egészségtelen és változtatni akarok. Ehhez volt szükségem segítségre. Segítségre, és nem oltogatásra. De tisztában vagyok vele, hogy milyen közösség ez, nem egy kérdésnél olvastam már korábban minősíthetetlen stílusú választ. Itt legalább egy minimális emberi szintet sikerült tartania mindenkinek. De tudjuk be mindezt a kismama hormonoknak. Örülök, hogy én kordában tudom tartani a hormonjaimat és ezáltal az indulataimat is.
A célomat elértem, kaptam nehány jo tanácsot, ezt köszönöm nektek. További szép babavárást kívánok mindenkinek, és bízom benne, hogy szuperegészséges szuperanyaként több türelmetek lesz a gyereketekhez, mint egy-egy kérdés megválaszolásához.
Ne haragudj, te írtad ki úgy a kérdést, mintha nálad az lenne a természetes, hogy minden este nutellás kenyérrel csillapítod az éhségedet, meg utána is te kattogtál azon, hogy de más nem jó, az viszont pont milyen jó.
Szerintem itt senki se gondolja, hogy szuperegészséges szuperanya, csak azért, mert normális dolgokat eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!