Láttam az E vitaminos kérdést. ártottam a babámnak? Én még mindig 200 mgot szedek 11 hetesen. Miért nincs ráírva, hogy terhesen tilos?
www.csaladivilag.hu/terhesseg-alatti-vitaminszedes-a-e/
Ez a cikk azt írja, hogy E vitaminból terhesen minimum napi 20 mg kell, de a napi 540 mg-ot ne lépje túl. Te ennek a felét se szedted, nyugi.
Nos... nem tudom, mit szedsz, én találomra rákerestem valamilyen e-vitamin betegtájékoztatójára, amiben annyit írnak, hogy egerekben magzatkárosító hatást nem észleltek, embereken viszont nem vizsgálták, mielőtt gyógyszert szednél terhesen, azt meg beszéld meg az orvosoddal.
Ha neked nehezedre esik a SAJÁT betegtájékoztatódat végigolvasni, azon itt senki nem tud segíteni.
Úgyhogy hagyd szépen abba a szedését, azzal ártani nem fogsz, és legközelebb kérdezd meg az orvost. Vagy menj el holnap a háziorvosodhoz, ennyit ő is ért a dologhoz valószínűleg.
Az összevissza gyógyszerezés helyett meg szedjél terhesvitamint, azt pont arra találták ki, hogy ha valaki nem ért hozzá és nem olvas betegtájékoztatókat, legalább ne ártson magának. Abban mindenből pont annyi van, amennyi kell, és ami árt, az meg nincs benne.
Ennyi.
Nem tudom milyen kérdésről van szó.
De ha a dokidtól nem tudsz segítséget kérni, ilyen esetben a védőnődet is nyugodtan felhívhatod, vagy azt a háziorvost aki korábban ajánlotta ezt neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!