Szerintetek szépek ezek a nevek? Mennyire gyakoriak a környezetetekben?
Lány nevek: Adrienn, Enikő, Petra, Natália, Julianna, Zsuzsanna, Szonja,
fiú nevek: Zétény, Marcell, Tamás, Mihály
Azért kérdezem, mert a kornyezetem érdeklődött, hogy fogjak hívni a babat, és mindegyikre grimaszt vágnak. Nem ez alapján választanánk nevet, hogy mások hogy reagálnak rá, csak nem értem, miért ez a reakció.
Nekem az Enikő, Julianna, Zsuzsanna és a Mihály tetszik.
Itt a statisztika, melyik milyen gyakori:
Ettől még lehet egy ritka névből kettő majd az oviban/osztályban/munkahelyen és lehet gyakoribb a neve, pont mégsem találkoztok vele.
Zsuzsanna és a Tamás nagyon szép, nálam is listás volt, de le lettem szavazva, főleg a Tamással.
Így ha fiú lett volna, Marcell lett volna. Kislány lesz, így Lilinek fogjuk hívni.
Mindegyikből van ismerősöm, leírom hogy melyek 50 felettiek (én azokat nem adnám): Julianna, Zsuzsanna, Mihály
Én csak ezeket nem adnám, és nem azért mert csúnyák hanem mert elég öregesek (számomra)
Nekem lányból a Veronika, Viola, Lilla, Hajnalka, Júlia, Ilona, Ibolya, Imola, Izolda (igen, tetszik egy csomó I betűs :D), Zita, Katalin. illetve a Tímea, de a Timi becézés nem tetszik.
Fiúból: az általad felsoroltakon kívül Balázs, Bálint, György, Ármin, Máté
Juliannát nem ismerek, a többi nevet több ismerősöm is viseli. legtöbb az Adriennt és a Zsuzsannát, Szonját viszont csak egyet ismerek, a húgomat.
Fiú nevek közül csak Mihály nevű ismerősöm nincs. Marcellből viszonylag sok van, szinte mind kisgyerek.
Ne foglalkozz a grimaszokkal. Nem lehet olyan nevet találni, ami majd mindig mindenkinek megfelel. És nem is kell.
Nekem mind tetszik.
Adrienn: egyet ismerek, ő 10 év feletti
Enikő: kettőt ismerek, egy 35 év felettit és egy 5 évest
Petra: ebből sokat ismerek, lehet kifelejtek valakit de 10 feletti a számuk, itt is van kisbabától felnőtt, negyvenes nőig mindenki
Natália: egyet se ismerek
Julianna: Hármat ismerek, de kettő 40 feletti, egy meg 25 feletti
Zsuzsanna: hirtelen 5 ember ugrik be, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 80 feletti
Szonja: kettőt ismerek, mindkettő egy év alatti
Zétény: ebből is többet ismerek, azt hiszem vagy 6ot biztos, a legfiatalabb pár hetes, a legidősebb 17
Marcell: nálunk a 10 év alatti korosztályban az egyik leggyakoribb, sokat ismerek
Tamás: hármat ismerek, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 38
Mihály:többet ismerek, a legfiatalabb 2 éves, a többiek 40-50 felettiek.
Nekem legjobban a Natália/Julianna és a Tamás/Mihály tetszik. Ezek bármelyik korosztálynál megállják a helyüket, de igazából mindegyik szép.
Lányok nem különösebben gyakoriak, nekem csak az Adrienn, Petra, Julianna tetszik, de a többi is teljesen rendben van.
Fiúból a Zétény és a Marcell baromi gakori, Tamás akad, a Mihály nevű kisfiút nem ismerek. Én ezt adnám épp emiatt.
Szerintem mindegyik teljesen jó, szép név. Mondjuk a Zétény nem tetszik, de nem azért mert csúnyának tartom, hanem valahogy nem fog meg.
A Marcell nekem nagyon tetszik, de csak azért nem adtuk a fiúnknak, mert soha senki nem hívná Marcellnak, mindenki Marcizná, amit én úúúúútálok.
A felsoroltak közül a legjobban a Julianna és a Tamás tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!