Romlott turo rudit ettem veletlenul terhesen! Ti mit tennetek?
Szoval 13 hetes terhes vagyok, es kulfoldon elek. Az itteni magyar boltba vettem egy 5os csomag turo rudit, es egybol meg is ettem egyet. Hazaerve lattam hogy mar 1 honapja lejart a szavatossaga!!!! Majus 17-ig volt fogyaszthato! A boltba holnap visszamegyek es reklamalok, de en ma menjek korhazba? Az ize mas volt, de turo rudi ize volt egyertelmuen.
Baratom szerint nincs semmi baj, ezzel felesleges bemenni korhazba, de en aggodok!
Szerintetek tulparazom? Ti mit tennetek?
Koszi mindenkinek!
14es inkabb paramami mint lesz@rom mami! Amugy eddig 2szer paraztam be, egyszer amikor uszas kozbe a hasamra utottek, es most. Egyszer se mentem be vele korhazba, itt mwgkerdeztem a tapasztaltabb anyukakat/kismamakat. Az orvosom amugy nagyon kedves, mindig mondja ha barmiert aggodok, inkabb felesegesen menjek be, de nyugtassam meg magam, mint hogy valami baj legyen.
Én kóstolás után simán megeszem a lejárt dolgokat, egyet kivéve, ha penészes, akkor megy a kukába.
De simán megeszem az 1 hónapja lejárt tejtermékeket is. Most is ettem egy papíron 1 hónapja lejárt joghurtot.
Egyébként ez tudod hogy működik a gyárban? Anno dolgoztam kb. fél évet tejüzemben diákmunka keretében. A boltoktól visszavásárolják a lejárt termékeket, random felbontanak egy raklapból 5-10-et, az üzem laborjában bevizsgálják és ha semmi baja, megy rá az új címke/csomagolás. Kérdeztem, hogy ezt hányszor játsszák el egy adott termékkel, azt mondták, hogy 2-3x simán.
16-os jól mondja. mikor külföldön aupair voltam, akkor találkoztam először azzal, hogy a család rendszeresen fogyaszt lejárt tejtermékeket. Dugig volt a hűtő és nem vették néha észre az eldugott dolgokat. Nemcsak 1-2 napja lejárt, hanem 1-2 hete, néha 1+ hónapja lejárt joghurtot ettek. És meg is magyarázták: nem az van ráírva, mint nálunk ("minőségét megőrzi"), hanem hogy hűtve legalább addig eltartható. Tehát később sem feltétlenül romlott. A tejtermékek amúgy is borzasztó savanyúak, ha romlottak, nem lehet nem észrevenni. És ahogy többen írták, max hasmenést kapsz tőle.
(Gyógyszerész ismerős szerint a lejárt gyógyszereknek sincs még hónapokig semmi baja, csak biztosra mennek a gyártók)
Nekem csaladtagom dolgozott tejiparban de ilyen nem volt naluk. Eleg szomoru, de ha atmegy a minosegellenorzesen a tobbszorosen lejart tejtermek, akkor ez van.
Gyogyszer az egy kicsit mas. Bajod nem lesz tole, de veszit a hatekonysagabol.
Koszi megegyszer mindekinek hogy irtatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!