Tenyleg ilyen nehez? Ti mit gondoltok, igy tenyleg ne vallaljunk meg? Nektek hogy megy, hogy birjatok?
Ferjemmel szoba jott mar a gyerekvallalas,mivel nem akarunk tul idosen sem szulok lenni,es azert mar benne vagyunk a korban,eleg komolyak vagyunk hozza. De,mivel meg epitgetjunk a jovonket(karrier,penz,uj lakas,nyugodtabb eletmod stb.) Ezert mindketten azon a velemenyen vagyunk,hogy meg varunk!
En meg,hat...hogy is mondjam,sokat dolgozok,ferjem is,faradtak vagyunk,stresszesek,rohano eletmod,de ugye nekem is van konyham,szoktam fozni,(bar nem mindig) vannak hagimunkaim nekem is,(mosogatas,sopres,felmosas,portorles,csempe mosas,szennyes mosas,kiviszem a szemetet,zsakot cserelek,wc-t,furdoszobat tisztitok,porszivozok,stb. Elfaradok,raadasul mindezt munka utan,vagy elott,meg van hogy idom sincs,de akkoris csinalok valamit gyorsan,es ugye marad a hetvege,amit jobbán pihenessel szeretnek tolteni,de nem,mert hat ott a sok munka,ami egesz heten nem volt megcsinalva. Ferjem nagyon aranyos,odaall,mosogat,sopor,amikor van ideje,vagy en dolgozok,o nem,es otthon van,megcsinalja,de nem mindig van ilyen,mert mint emlitettem,nagyon elfoglaltak vagyunk...na de a lenyeg hogy elfaradok,es nem birom,ezt a rohano sz*r eletet. Mindig van valami. Raadasul ez a meleg is kikeszit,jonnek a hohullamok,es teljesen ki vagyok. Pedig meg csak kover sem vagyok,47 kg vagyok.
Es az az igazsag,hogy belegondoltam abba,hogy egy gyerekkel ez meg csak nehezebb,rosszabb lehet! Semmi segitsegem nem lenne,:( parom szulei 500 km-re laknak tolunk,az enyemek meg Budapesten,ami 1600-km re van. Mondtam is neki,ha igy is nehez,akkor mi lenne ugy,o is egyetertett,varunk,es talan akad valami segitseg is majd. Le a kalappal azok elott a csalad anyak elott,akik ezt igy mind megteszik 2-3gyerek mellett is.
Néha élni is kéne nem csak kényszeresen takarítani :) Neked vannak problémáid ami pszichés, ahogy előttem is írták, hogy kényszeres vagy. Tulajdonképpen magadnak csinálod a munkát amibe belerokkansz az évek során. Egy gyerek mellett mindig van egy kis rumli. A gyerek él és játszik mindent szétpakol totál fölös egész nap utána pakolni. Elég egyszer este vagy max, ha jönnek vendégek. Ha kicsit engedni tudnál a mániádból máris bátrabban állnál neki a babához. És minél tovább vártok annál idősebbek lesztek te annál nehezebben fogod tartani a saját tempód. Itt most az a kérdés, hogy tényleg akarsz e anyuka lenni. Csúnyán hangzik, de egyenlőre úgy érzem fontosabb neked az, hogy mindent minden nap megcsinálj... mások is dolgoznak és háztartást vezetnek, mégsem putriba élnek, illetve nincsenek így lemerülve mint ahogy te leírtad.... Biztos nem lehet könnyű kényszer betegséggel létezni. Lehet segítség kéne? :S És abba is gondolj még bele, hogy a gyereket fel kell nevelni. 40 évesen mondjuk vállalni az első babát... nagymama korú leszel mire a gyermeked végez a középiskolával :S (nincs ezzel sem baj, ha valakinek így alakul...a legtöbb ilyen idős szülőnél sokszor inkább eü gond van ami miatt korábban nem jött össze)
Szóval huh, bocsánat hosszú lettem. Nem lennék a helyedben, mert tuti bitang nehéz. De neked kell kicsit enyhíteni a saját feszültségeden és munkatempódon. Amint ez sikerül a babával is meg fogsz tudni birkózni.
Minden jót és sok szerencsét kívánok!
Akkor most legyél terhes és a tavasszal fogsz szülni ;)
Hidd el ha gyereked lesz,bem fog érdekelni hogy épp nem törölted le a port 2 napja,vagy ha igen,akkor tényleg beteg vagy!
Gyerek mellett is meg lehet oldani mindent.én pl ugy porszívózok higy beleteszem a pihenoszekbe és közben néz.a fürdő és a konyha takarítást általában mikor alszik gyorsan megcsinálom.mosogatni is szoktam akkor amikor Ő fent van.mindent meg lehet oldani csak nem kéne ezen stresszelni!olyan nők is léteznek akik 3 gyereket nevelnek egyedül és mégis tiszta a lakása.....
Nekem 3 gyerekem van.
Rettentoen verszegeny vagyok,hiaba szedek tonna szam vasat,semmit nem hasznal.csak ha venasan kapom,vagy ha epp ooyan az eredmenyem akkor lecsurgatnak par zacsi vert.egyszer mondta az orvosom,hogy ha egy egeszseges embernek egyik naprol a masikra ilyen verkepe lenne,kb ki sem tudna kelni az agybol.en meg minden nap 5:30 kor kelek.
A vernyomasom atlagban 80/70,70/60.neha venasan kotom be magamnak a kavet :D
Megis meg tudok csinalni mindent.
Van apjuk is,persze.de ha o elpakol akkor 2 hetig keresek mindent :D igaz meg csak 28 vagyok,talan ezert nem visel meg annyira.
Szuperul be tudom osztani az idomet.meg aludni is szoktam nappal,mikor a pici alszik.
Es en is szeretem ha este rend van,mikor lefekszem.
Igaz nem vagyok kenyszeres,csak vannak dolgok amikre erzekeny vagyok.
Ne parazz ra ennyire a dolgokra.probalj meg lelazulni cseppet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!